PUBLICITAT

El COEX vol tornar a tancar el Coll d'Ordino aquest hivern

  • A més de la seguretat, s'estalvia una gran quantitat de sal
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Indicació al Coll d'Ordino Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres proposarà als comuns d'Ordino i Canillo que es torni a tancar el Coll d'Ordino durant l'hivern per raons de seguretat. Tal com va indicar el cap d'Àrea del COEX, Jordi Garcia, les actuacions que s'hi han fet durant aquest estiu, bàsicament per millorar algun tram de barrera i revestir alguna cuneta, no van ser suficients per garantir la seguretat de la carretera, perquè «cal una reforma global del traçat».

Per aquest motiu, en breu s'adjudicaran els treballs de redacció d'un pla d'actuacions a la carretera del Coll d'Ordino i la carretera de Montaup.

L'any passat, l'equip de Conservació i Explotació de Carreteres va fer una primera valoració de l'estat de la via, i atès que no disposaven de tots els mecanismes adequats per fer un anàlisi complet, es va decidir que una empresa externa fes el diagnòstic més acuradament, redactant un estudi global que analitzarà la carretera a nivell de la plataforma, els drenatges, els riscos d'allaus i de caiguda de rocs, i els sistemes de contenció. Aquest pla d'actuacions, que s'adjudicarà en breu, ha de donar solucions a cada defecte, fer la valoració econòmica de cada actuació, i prioritzar les tasques més urgents.

Garcia va indicar que el cost de tota l'obra serà important, per la qual cosa s'haurà d'anar fent la reforma per prioritats. També va afegir que amb el tancament l'hivern passat, el COEX va estalviar una quantitat considerable de sal, atès que es tracta d'una carretera amb un vessant, la d'Ordino, molt obaga i que fa necessari que es llenci sal gairebé a diari durant l'hivern. Tot i que Garcia diu que l'estalvi és un factor, però no el principal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT