PUBLICITAT

Comença la temporada amb 15.000 entrades de vehicles diaris

  • Aquest mes no superarà el mig milió d'entrades, com l'agost de l'any passat
  • El juliol passat van ser 400.000 cotxes els que van accedir al Principat
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Retencions de trànsit d'entrada per la frontera del riu Runer. Foto: TONY LARA

L'agost és el mes de l'any en què es produeixen més entrades de vehicles, tal com va explicar el cap d'Àrea de Mobilitat i Circulació, Jaume Castells. A partir d'avui s'inicia la temporada, en la qual es preveu una entrada diària de 15.000 vehicles diaris, 10.000 per la frontera del riu Runer i 5.000 per la del Pas de la Casa. Des de Mobilitat preveuen que aquest agost no aconsegueixi arribar al mig milió d'entrades com sí que es va arribar el mateix mes de l'any passat. Pel que fa al mes passat, fins a 400.000 vehicles van passar al Principat per les dues fronteres.

La segona i la tercera setmana d'agost són les més fortes pel que fa a l'afluència de cotxes estrangers. A la frontera del Pas de la Casa ja s'ha notat l'augment d'entrades. En aquesta entrada francesa es tripliquen el nombre de vehicles diaris, passant de poc més de 2.000 a 6.000 diaris. És per aquest motiu que comencen a produir-se retencions en hores punta que poden arribar fins a 4,5 quilòmetres.

La crisi econòmica i les previsions dels hotelers (que han notat un descens de pernoctacions) és el que fa tenir la sensació que aquest mes d'agost no s'aconseguirà arribar a la mitjana establerta en aquest període en els anys anteriors de l'entrada de 500.000 vehicles.

OBRES QUE DIFICULTEN EL TRÀNSIT
El cap de Mobilitat va explicar que hi ha diverses obres públiques que poden dificultar el trànsit, començant pels treballs de millora a la N-145, que afectaran l'accés al Principat des de Catalunya. Malgrat tot, s'ha previst una coordinació amb el Servei Català de Trànsit i amb els Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell per tal que es pugui comunicar els problemes als conductors a través dels respectius webs i als panells informatius de la C-16 i la C-14.

També s'han detectat alguns trams complicats abans de l'entrada a Sant Julià de Lòria i a les obres de la desviació d'aquesta població, que estan provocant més problemes dels habituals, ja que és una via que passa per una zona urbana que ha de suportar entre 900 i 1.000 vehicles per hora.

L'Agència de Mobilitat, a banda d'estar en contacte amb els serveis policials, també està en connexió permanent amb els responsables de trànsit tant de la part catalana com la francesa. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT