PUBLICITAT

A Ourense, amb els peus a terra

  • A poques hores del partit d'avui, el tècnic parla de «saber assumir la nostra realitat, que és perdre partits»
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El tècnic del River, Joan Peñarroya, durant un entrenament Foto: TONY LARA

No agrada en el BC River Andorra que no es traslladi al públic amb altaveus que la prudència és la base de l'equip, que no són els millors sinó que estan a la LEB Or per patir –cosa que aquí ningú no nega, per cert–. El que desitjarien és que la premsa digués tal qual els missatges que s'envien de què la cosa va bé amb quatre victòries consecutives, invictes, sí, però que això no és la realitat, que és una altra i que ja vindrà, molt més fosca. Així que avui, en compte de parlar del somni d'un equip que il·lusiona qualsevol que li agradi el bàsquet –seria aquest un missatge positiu– direm el que ells volen que escrivim els de la premsa, és a dir, que traslladem tal qual sense cap anàlisi de la situació global, el seu missatge –conservador–: partit a Ourense, a les 21.00h. En poques paraules, el que es diu una notícia asèptica. Bàsicament, frase textual del tècnic Joan Peñarroya d'ahir mateix en roda de premsa, abans de volar a Galícia: «No hem guanyat cap equip fàcil, no som els millors ni els més guapos, si perdem la perspectiva del que som,vindrem d'Ourense amb mala sensació».

«Portem una semaneta que fem una roda de premsa el dilluns, i el dimarts surt que si una ciutat ens ven la plaça ACB, que si l'entrenador se'n va a un equip ACB, i aquest ambient és boníssim que es respiri, però trobo que estem perdent una mica l'oremus. I jo el que espero és que els meus jugadors no el perdin, i espero que quan arribem a la que ha de ser la nostra realitat, que és perdre partits, que també ho sapiguem assumir». És a dir, que l'eufòria pública és legítima –faltaria més–, però el control l'han de tenir a dins del vestidor. «És cosa meva lluitar contra això», va dir l'entrenador, «però en 25 dies hem passat de ser els favorits a baixar, a muntar-nos unes pel·lícules que fan por, i això em preocupa». I ara Peñarroya respon a la següent pregunta: ¿Aquesta eufòria la teniu controlada on toca, és a dir en els jugadors? Sospira, i contesta: «Crec que ho portem bé, però ho veurem. Quan un no està acostumat a què li diguin tot el dia lo guapo que és, encara que no vulgui queda en el subconscient, i a vegades et pot afectar. Aquest és un altre pas important que hem de saber fer. Hem d'assumir l'ambient, però que no ens afecti que ens diguin tant lo guapos que som. És una part més del que ha de ser el creixement de l'equip».

Ho han d'assumir, queda dit. Amb aquesta premissa, el treball d'educar els jugadors és del club, i no de la premsa, que publica les notícies que es donen al voltant de l'equip, parlin d'ACB o d'un partit com el d'avui, que és el cas.

Serà el duel d'aquesta nit el cinquè de la temporada, a una ciutat on encara no coneixen la victòria en quatre partits. «Ells tenen la necessitat de guanyar, cada dia estan més a prop i allarguen més els seus millors moments. Contra el Barça van dominar 35 minuts».

«L'Ourense és un equip que juga molt a gust en velocitat», assegura el tècnic. «Tenen un pivot americà –Ogide– que és el més atlètic que ens trobarem, de jugar amb molta potència i per sobre de l'aro». Però hi ha molt més potencial per tenir en compte: «El base Rai López és molt incisiu cap a dintre i tenen jugadors imprevisibles però que si tenen el dia poden fer molt mal, com Barbour o Movilla».

Així que calma i bona feina per guanyar avui. En paraules de Devin Wright, el pivot del River, «ni nosaltres som tan bons per guanyar quatre partits, ni ells tan dolents per perdre quatre». Avui és un altre dia per saber quina és «la realitat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT