PUBLICITAT

Carlemany i Ermessenda protagonitzen la Festa Major d'Andorra la Vella

  • Els actes comptaran amb la participació de 12 colles geganteres
  • 18 restaurants oferiran un menú especial durant aquests dies
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els gegants Carlemany i Ermessenda, durant la roda de premsa d'ahir. Foto: TONY LARA

Els gegants de l'Andorra la Vella, Carlemany i Ermessenda, celebren aquest any el seu 25è aniversari i, per aquest motiu, seran uns dels protagonistes indiscutibles de la Festa Major de la capital. Per sumar-se a la celebració, un total de 12 colles geganteres participaran en els actes de la festa. Des de Gresca Gegantera, i tal com recollia ahir l'ANA, es va destacar que, amb la mostra Descobreix el món geganter, es pretén transmetre tots els sentiments que comporten els gegants, des de la participació ciutadana, la implicació dels infants, fins a la presència de la música de les gralles.

Tres seran els punts neuràlgics on es podran veure els gegants: el Centre de Congressos, la plaça del Poble i la plaça Guillemó. Entre les colles geganteres que visitaran la par- ròquia cal destacar la de Sant Pol de Mar, localitat amb la qual es va agermanar la capital fa uns 15 dies. La capital també rebrà alguns gegants centenaris de Catalunya, com ara el famós Gegant del Pi de Barcelona, o els de Valls, localitat que també està agermanada amb Andorra la Vella. Altres figures que participaran en la festa són el capgròs de Sant Julià de Lòria i la Florentina i el Garibaldi de Canillo.

MENÚS FESTIU
Emmarcada també en la Festa Major, el Comú ha posat en marxa una iniciativa per promocionar els restaurants de la capital. D'aquesta manera, un total de 18 establiments han preparat un menú especial de festa, amb plats molt diferents però elaborats en tots els casos amb ingredients típics del Principat i de muntanya.

Un altre dels objectius de la proposta, tal com va anunciar ahir la consellera de Cultura i Turisme de la capital, Maite Cano, és "recuperar la tradició del menú de Festa Major". Cano va fer una valoració molt positiva, tant de la iniciativa com de la participació, i hi va afegir que serà "una bona manera de fer conèixer els nostres restaurants".



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT