PUBLICITAT

El CFPA impugnarà qualsevol acord amb l'Apaag

  • Cinca diu que és «vàlid com a interlocutor per la representativitat»
E.O./ L.F.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cinca i Camp compareixen, ahir, després del Consell de Ministres Foto: SFG

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, tal i com va confirmar ahir en la roda posterior al Consell de Ministres, va rebre una carta del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA) en la qual denunciaven que l'Associació de Personal Adscrit a l'Administració General (Apaag) no està registrada legalment com una associació. I per tant, segons va explicar el president del CFPA, Salvador Prieto, «no és massa ètic» que en la negociació d'una qüestió «molt seriosa», una associació «no degudament constituïda» estigui a la taula de negociació. «

La carta «insta al ministre a solucionar-ho». En el cas de què això no es solucioni, com que l'Apaag «no està legalment constituïda, si el Govern arriba a un acord amb aquesta, el CFPA impugnarà l'acord», va sentenciar Prieto, ja que «afectaria afiliats nostres». A més, va afegir que «la legalitat s'ha de respectar, i si representen un col·lectiu, han de complir amb la norma».

El CFPA va explicar ahir que al sindicat tenen personal administratiu i tècnics adscrits a l'administració general, però que treballen al Cos de Policia; i que van ser aquests els que van fer arribar la «preocupació» al comitè del CFPA perquè l'Apaag no està registrada legalment com una associació.

Cinca va dir que en la carta, a més de qüestionar l'Apaag com a interlocutor per no estar inscrit al registre d'associacions, també feia «dubtar d'un dels seus portaveus en base a les seves relacions familiars».

El ministre va valorar la carta i el seu contingut de «poc encertat» i el fet que des d'un sindicat se'n posés en qüestió un altre, «està fora de lloc». I no només això, sinó que Cinca no va posar en cap moment en dubte la validesa de l'Apaag com interlocutora pel fet de no estar registrada. El ministre va recolzar aquesta validesa en base a la «seva representativitat i la seva història» i va afegir que «cada sindicat ha de defensar els drets i mirar pels interessos dels seus afiliats, més que preocupar-se de la resta de sindicats o de treballadors que no estan afiliats al seu sindicat». En aquest cas, però, el CFPA defensa que hi ha afiliats als dos sindicats, i va dir que l'Apaag «és com un grup d'amics defensant els seus propis interessos. ¿En nom de qui negocien? ¿Legalment a qui representen?»; Prieto va afegir la pregunta de «¿què passaria si fos un altre col·lectiu el que no estigués legalment constituït?».

Finalment, Cinca es va refermar ahir en la seva posició i va manifestar que continuarà parlant amb tots els sindicats i tots els representants dels treballadors «estiguin organitzats com estiguin organitzats».

El ministre va explicar que les primeres reunions han estat de «caire informatiu» sobre els complements de jubilació, i que es van iniciar amb el SEP i l'Apaag «perquè representen el 70% del conjunt dels funcionaris», i perquè són aquells amb «menys casuístiques». En els propers dies seguiran amb tots els sindicats «sense cap transcendència quant a l'ordre» i es reuniran per separat amb cada cos especial, «ja que a cada un d'ells els afectarà de manera diferent».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT