PUBLICITAT

El Govern desvincula a Fité de l'adjudicació del Patapou

L. GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marina Fité, al jurament del càrrec, amb el cap de Govern Foto: ÀLEX LARA

Que la cap de Protocol de Govern, Marina Fité, sigui el nou objectiu per reclamar responsabilitats per part dels contraris a heliport del Patapou no ha agradat dins de l'executiu. I és que davant de la sol·licitud d'una compareixença de Fité a la Batllia –demanda que surt al text per paralitzar aquesta infraestructura–, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, va dir que «és només una demanda del comú», referint-se a Andorra la Vella.

A més, va manifestar que no entén per què Fité ha sigut relacionada amb el Patapou, ja que «no ha estat vinculada en rés» a l'adjudicació del futur heliport nacional.

Segons el ministre, «no compartim la voluntat de personalitzar en ningú» la demanda de responsabilitats sobre l'adjudicació de l'heliport nacional a Heliand-Cathelicòpters. I és que Cinca va recordar que la construcció de la infraestructura al Roc és una decisió de Govern després que hagués un concurs públic, i no s'ha d'incidir majoritàriament en una persona.

Aquesta valoració és d'absoluta incomprensió, [Fité] és una persona d'absoluta confiança», va remarcar el portaveu del Govern. I va estimar que és el mateix cas amb el ministre d'Economia i Territori, que ha sigut la cara reconeguda de les protestes contra la proposta al Roc del Patapou. «No ens agrada aquesta voluntat de personalitzar en Fité o en Alcobé».

Cinca va assegurar que el govern va fer aquesta adjudicació la va fer en base a informes tècnics. A més, Cinca va voler afegir que no veuen cap lligam entre Fité i l'adjudicació del Roc del Patapou. «No entenem la voluntat de lligar-ho», va voler tancar el tema el ministre Portaveu.

La figura de Fité va aparèixer dins la polèmica del Patapou perquè s'ha demanat la seva compareixença davant del batlle per testificar sobre el seu paper a l'Administració. A més, també es reclament els seus contactes amb Heliand, la seva intervenció en l'oferta d'Heliand-Cathelicòpters i sobre si ha intentat influir en la decisió política.

Fa pocs dies, el cap de Govern, Toni Martí, va tornar a reiterar que «el Govern no voldrà fer el Patapou per la força» i que està «actuant amb responsabilitat i molta transparència». I va recordar que «si hi ha algun dubte sobre la seva viabilitat no es farà».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT