PUBLICITAT

Signades la majoria de cessions de terrenys per al vial d'Encamp

  • Les obres, que tardaran fins a tres anys, s'adjudicaran a la tardor
PEPA GALLEGO
ENCAMP

Periodic
Vista aèria de la desviació d'Encamp i el nucli urbà. Foto: ONA MORANTE

La majoria dels propietaris dels terrenys per on passarà el vial d'enllaç entre la desviació d'Encamp i el nucli urbà van signar ahir les cessions de les parcel.les. La resta tenen previst modificar algunes parts de l'acord i signar-ho amb el Govern properament. Segons va explicar el cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, s'espera que a la tardor s'adjudiquin ja les obres d'aquesta via que unirà la Car- retera General 2 fins a l'avinguda de Joan Martí d'Encamp, a l'altura de l'antic edifici del Funicamp.

Aquest fet suposa un primer pas per una reivindicació del Comú encampadà que ja té sis anys d'història. "És una gran millora per al poble, no solament per als residents sinó també per als turistes; si no hi ha aquest enllaç el poble queda mort, el Comú ja ho havia demanat al Govern des de fa anys", va explicar ahir Alís. Després de la cessió, es preveu la signatura d'un conveni entre el Govern, adjudicatori de les obres, el Comú i els propietaris dels terrenys. Tot seguit es farà l'adjudicació i finalment, l'execució.

Els treballs d'aquest vial es preveu que durin entre dos i tres anys. El Consell General ja va aprovar un crèdit extraordinari per a aquesta infraestructura d'aproximadament 1,9 milions d'euros.

Els propietaris que han cedit els terrenys gratuïtament tindran aquestes cessions a compte del que hagin de cedir en el desenvolupament de les unitats d'actuacions futures. Segons va explicar el cònsol major encampadà, una vegada s'iniciïn les unitats que afecten les seves parcel.les, es tindrà en compte allò cedit per cada propietari en el nou vial. "És com una cessió anticipada que han fet per a les futures unitats d'actuació", segons va manifestar Alís.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT