PUBLICITAT

L'ocupació hotelera del pont podria ser del 75%

  • Els dies de major afluència i ocupació seran dijous i divendres
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els hotels podrien omplir-se de turistes si es compleixen les previsions d'ocupació. Foto: TONY LARA

Els hotelers són optimistes en les previsions d'ocupació per a aquest pont de Tots Sants i de moment ja compten amb una mitjana del 66,65%. A més, tal com indica el portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Òscar Julian, s'estan produint moltes reserves d'última hora, i si es manté aquest ritme s'espera arribar a un 75% d'ocupació, que estaria entre 3,5 i un 4 punts per sobre de la de l'any passat.

Les parròquies amb una millor previsió són Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. El fet que el pont del Pilar s'assolís una bona ocupació hotelera fa ser optimistes de cara als següents ponts de Tots Sants i de la Puríssima, ja que segons Julian n'acostuma a ser un bon indicador. No obstant, de cara a la temporada d'hivern encara no és decisiu, ja que això dependrà molt de com comenci la temporada, i és clar, del temps.

El nivell més elevat de reserves, de moment, és per a la nit de divendres, amb un 71,82%, seguit de dijous amb un 65,39%, però la majoria de reserves de darrer moment que s'estan produint són per a divendres i dissabte a la nit, i per tant Julian considera que les nits d'aquests dos dies es podria assolir una ocupació d'entre el 80 i el 85%.

Una de les constatacions que fa l'hoteler és que en comparació a l'any anterior s'estan retardant les reserves i s'estan produint més, però que moltes són per menys dies, i que, per tant, potser vindran més visitants però per a estades més curtes.

Les parròquies que compten amb una ocupació més elevada són Escaldes-Engordany, amb un 88%, i Andorra la Vella, amb el 76%, mentre que Sant Julià té un 65% i la Massana un 60,75%, i les parròquies altes estan vora el 50%.

Pel que fa als preus Julian assegura que s'han hagut de retocar una mica a la baixa, però que no han estat modificacions significatives, infoma l'ANA.

Cal incidir també en el fet que hi ha un considerable nombre d'hotels tancats per períodes de vacances, tancaments tècnics o altres raons, especialment a les parròquies altes. Aquesta circumstància és un important factor a tenir en compte a l'hora de valorar les previsions d'ocupació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT