PUBLICITAT

Un únic forfet d'esquí escolar pels que tinguin l'extraescolar

  • El Govern decideix modificar el Reglament d'esquí escolar de l'any 2003
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de nens gaudint de la neu Foto: TONY LARA

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) va publicar ahir un nou Reglament d'esquí escolar que substitueix l'anterior, del 2003. Entre les principals novetats, destaca que mentre que fins ara no es permetia que els alumnes utilitzessin el forfet extraescolar per l'activitat d'esquí escolar i era el Govern el que facilitava els forfets d'esquí, el nou redactat fixa que «per a l'activitat de l'esquí alpí els alumnes que tinguin el forfet extraescolar l'han d'utilitzar». Segons Govern s'ha fet palesa la necessitat ‘de modificar-ne, ampliar-ne i millorar-ne el contingut'.

D'altra banda, també s'augmenta el nombre d'acompanyants per als escolars de primer cicle, que hauran de ser un per cada cinc alumnes. La durada de l'esquí escolar es manté en vuit dies lectius per temporada (set d'esquí alpí i un d'esquí nòrdic), i es mantenen en dues les hores de monitor per esquí alpí, mentre que s'augmenten a tres les hores diàries de monitor per a la pràctica de l'esquí nòrdic.

MODIFICACIONS / Entre els canvis que inclou, destaca que a partir d'ara, per a l'activitat d'esquí alpí, els alumnes que tinguin el forfet extraescolar l'han d'utilitzar, i els que no en disposin, el Govern els lliurarà el forfet d'esquí de dia d'acord amb l'Agrupació d'Explotadors de Remuntadors Mecànics d'Esports d'Hivern d'Andorra. En canvi, fins ara el Reglament indicava que el Govern facilitava el forfet a tots els alumnes, ja que els forfets extraescolars no es podien utilitzar, en cap cas, per a l'activitat d'esquí escolar i viceversa.

La durada de l'esquí escolar es manté en vuit dies lectius per temporada, i s'especifica que l'anul·lació de l'activitat no implica la recuperació d'un dia d'esquí. A més, també s'inclou que pugui ser el Ministeri d'Educació, i no només el centre escolar, el que anul·li l'activitat.

SESSIONS AMB MONITORS / D'altra banda, s'inclou una modificació en relació a les sessions amb monitor. Mentre que per l'esquí alpí es mantenen les dues hores de monitor per dia, en el cas de l'esquí nòrdic s'augmenten a tres hores. El Reglament també especifica que el monitor ha de tenir la titulació d'acord amb la llei que regula aquesta professió. El nombre de monitors que s'assignen a cada centre continua sent el quocient del nombre d'alumnes inscrits a l'esquí escolar dividit per deu.

Pel que fa als acompanyants, es manté el nombre en un per cada deu alumnes en l'esquí alpí, però es redueix a un per cada dotze en el cas de l'esquí nòrdic. En canvi, el nou Reglament especifica que a primer cicle, en esquí alpí el nombre d'acompanyants serà d'un per cada cinc alumnes, i en esquí nòrdic un per cada deu.

Finalment / En l'article sobre l'obligatorietat d'utilitzar el casc, s'inclou que no només sigui per a les activitats programades pel Servei d'Esquí Escolar d'esquí alpí sinó també de surf de neu. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT