PUBLICITAT

Els bombers acoten la zona de recerca del desaparegut

  • El Govern vol reforçar els treballs de batuda de Sorteny, que continuen avui
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un bomber passa prop del centre d'operacions muntat a Sorteny Foto: TONY LARA

Els Bombers van continuar ahir sense èxit la recerca de l'alemany desaparegut a Sorteny el passat dissabte al vespre. Ahir, però, van poder acotar més la distancia a recórrer gràcies a la informació que facilitada per Andorra Telecom de la lectura de la cobertura de la darrera trucada del mòbil del desaparegut. La zona que es va acotar és a Ascobar de Puntal, al camí de Beixalís, i té una distància d'uns mil metres d'un punt a l'altre i amb una cota d'alçada des dels 1.700 fins als 2.300 metres.

Els Bombers van informar que durant la jornada d'ahir van treballar un total de nou bombers, tres banders del Govern i un bander del Comú d'Ordino en la recerca del desaparegut a Sorteny. Ahir no es va comptar amb la col·laboració dels gossos.

La recerca es va centrar en una zona de mil metres de distància i una cota d'alçada des dels 1.700 fins als 2.300 metres, que es va poder determinar gràcies a la cobertura del mòbil del desaparegut durant la seva darrera trucada. La zona és a Ascobar de Puntals, al camí de Beixalís, i els Bombers van indicar que dimarts ja havien recorregut part d'aquesta zona.

Ahir la recerca es va fer amb batudes, és a dir, deixant poca distància entre un agent i un altre, i mantenint el nivell d'alçada per fer el recorregut sense pujar ni baixar. Segons van indicar a l'ANA, es considera que del radi indicat ja s'hauria examinat més de la meitat, tot i que això no garanteix que no s'hagi passat per on es troba el desaparegut i que no s'hagi vist, ja que es tracta d'una zona molt complicada, on s'hi ha d'accedir amb cordes.

Els agents es van reunir a les 7.30 hores del matí per detallar l'estratègia de recerca i van treballat a la zona des de les 9 hores fins passades les 18 hores, quan ja no hi havia claror suficient per continuar la cerca. Segons van informar, la recerca continuarà mentre les condicions meteorològiques ho permetin. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va manifestar la voluntat de reforçar la recerca amb més mitjans i efectius.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT