PUBLICITAT

Xerrada per sensibilitzar els joves sobre el VIH-Sida

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El llaç vermell, símbol de la lluita contra el Sida Foto: EFE

La Fundació Jaqueline Pradère, conjuntament amb Unicef i el SAAS, organitzarà el proper dia 7 de novembre una conferència per sensibilitzar sobre el VIH i la Sida. Sota el títol Infecció pel virus de la immunodeficiència humana: situació actual i repercussions en l'adolescència i la joventut, el doctor Marc Pascual analitzarà l'impacte i els riscs d'aquestes malalties entre els adolescents del país. Així mateix, es presentarà un programa de «tallers per a pares».

El doctor Pascual és metge especialista en medicina interna a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i és responsable de pacients amb diferents malalties infecciones a Andorra i la Cerdanya. Ell serà l'encarregat de presentar al públic que assisteixi a la sala Consòrcia del Centre de Congressos d'Andorra la Vella la situació actual del VIH i les repercussions en la joventut actual.

El tema de la conferència forma part d'una de les prioritats d'Unicef, centrades en la protecció dels joves, i el Servei Andorrà d'Atenció Sociosantiària (SAAS) té interès per aportar una visió didàctica i pedagògica dels riscos de les malalties de transmissió sexual que tenen els joves del país. Per això totes dues entitats col·laboren amb la Fundació Jaqueline Pradère en l'organització de la conferència. En aquesta es parlarà de les malalties de transmissió sexual, i entre elles la del VIH, que continua sent una epidèmia –a nivell mundial– després de 30 anys del seu descobriment. A Andorra, «la malaltia sembla gairebé invisible, però està en canvi inqüestionablement present», afirma la Fundació Jaqueline Pradère en el comunicat d'anunci de la conferència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT