PUBLICITAT

La Fundació Claverol dóna mig miler de llibres a la Massana

  • El gros dels fons donats correspon a a autors britànics i en anglès
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
La consellera Del POzo, el cònsol Baró i el director de la Fundació Claverol, ahir a la biblioteca de la Massana Foto: ANA

El director de la Fundació Claverol, David Claverol, ha mostrat aquest dimecres la col·lecció de llibres que ha donat a la Biblioteca de la Massana. Més de 400 exemplars, la majoria en llengua anglesa, que passen a engrossir aquest apartat del centre. Segons ha destacat la consellera de Cultura i Educació de la parròquia, Jael Pozo, amb aquesta aportació es donen ‘eines' als nens i nenes que aprenen a llegir en anglès i a l'àmplia representació de la comunitat anglosaxona que utilitza la biblioteca amb freqüència, informa l'ANA.

Els més de 3.000 usuaris de la Biblioteca de la Massana gaudiran a partir d'ara d'una nova col·lecció de llibres amb més de 400 exemplars, el 95% dels quals en llengua anglesa i algun en francès. Es tracta de la donació particular realitzada a títol personal pel director de la Fundació Claverol, David Claverol, amb la qual el centre engrandirà el seu fons i ampliarà el ja considerable apartat de llengua anglesa. Precisament, aquest apartat suposa el 8% dels 20.000 documents dels quals disposa la biblioteca, segons ha assenyalat la consellera de Cultura i Educació massanenca, Jael Pozo. Amb aquesta aportació es dóna resposta a la important afluència de la comunitat anglosaxona i es donen eines a les persones ‘que tenen la capacitat de llegir en llengua original', ha dit Pozo. A més, se segueix la política de fer «més amb menys» que només és possible amb la col·laboració de ‘persones que ajuden de manera desinteressada', ha afegit la consellera.

De fet, l'amplia presència de la comunitat anglosaxona ha permès a la biblioteca tenir una de les seccions en aquesta llengua «més grans del país», ha recordat Pozo, que s'amplia amb autors com George Orwell o John LeCarré, entre altres. Per la seva part, Claverol ha explicat que davant la manca d'espai buscava ‘un bon lloc' per portar els llibres i, tenint en compte el pes de la comunitat anglosaxona a la Massana, va apostar per aquesta biblioteca «perquè la gent segueixi llegint i puguin entendre altres punts de vista i cultures», ha manifestat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT