PUBLICITAT

Febre maratoniana

  • Nova York tindrà 5 andorrans i València 28, amb Anna Artal lluitant per batre el rècord d?Andorra
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un corredor per la pista d'atletisme del Comunal passa pel costat d'una espectadora, en una imatge d'arxiu Foto: TONY LARA

Una evidència és que la marató és la cursa de les curses. El mite, la batalla contra un mateix, contra la distància, el mur i la ment. Gairebé una desena d’andorrans i residents van participar el diumenge passat a la marató de Frankfurt. Aquest diumenge vinent es disputa a Nova York la cursa dels 42,195km, i tot i els maldecaps per l’huracà Sandy, la carrera es disputarà, amb presència de corredors del Principat –cinc– que avui són a l’aeroport del Prat de Barcelona creuant els dits perquè no es cancel·lin els vols –companyies com Iberia van anunciar ahir el restabliment total de les connexions amb la ciutat dels gratacels–. Després, el 18 de novembre, la cita de la temporada que més tricolors acollirà serà la marató Divina Pastora de València. En total, segons els organitzadors, 28 andorrans hi seran. Entre ells, Anna Artal, que buscara batre el rècord del Principat en la distància.


A Frankfurt qui més va aportar va ser el club Amics Atletisme Andorra, amb set representants, mentre que el David Francome va ser amb el Barça, i Marcos Sanza amb el CAVA. A Nova York, per contra, la presència andorrana és més per lliure –David Astrié, Thomas Kampfraat, Samuel Duró, Maurici Vilalta, Joan Prat...–, però a València els equips han donat un pas endavant. Dels 28 andorrans i residents que hi corren, 10 són del CAVA: Víctor Cunill, Marc Tramunt, Josep Lluch, Efrem Roca, César Alonso, Carles Vidal, Paco Checa, Josep Graells, Yolanda Castillejo i Maria Sanz. D’aquests del CAVA, cinc atletes estan en disposició de lluitar per fer la marató a ritme de 4min/km, és a dir en un meritori temps inferior a 2h 50min. Són Cunill, Lluch, Graells, Alonso i Vidal.


Així mateix, com que la prova valenciana inclou un 10K, a aquesta prova s’hi han inscrit dos més del CAVA: Dani Álvarez i Maria Canabal.
Pel que fa a l’Amics Atletisme Andorra, seran tres corredors a la marató, tot i que en principi eren quatre però es va lesionar Ronald Barragan. Així, hi correran Paulo Simoes, Adrià Rozas –estava apuntat a Frankfurt, però no hi va anar– i Paco Toscano, que l’any passat es va haver de retirar en la prova valenciana. Als 10K correran Eli Segovia, Edgar Amaro, Eli Missé –ve de disputar la marató de Frankfurt–, Jordi Missé, Pedro Correia i Marc Rodríguez. De la mateixa manera, del Club Assegurances Doval (CAAD) hi haurà quatre representants, mentre que l’atleta Víctor Martínez ha estat entrenant altres set esportistes que hi són a les llistes d’inscrits. La resta d’andorrans o residents fins completar els 28, ho fan sense vinculació a cap club.

A PEL RÈCORD D’ANDORRA FEMENÍ / Entre els atletes que prepara Martínez, destaca la presència d’Anna Artal, que ha estat preparant la cursa valenciana pensant en batre el rècord d’Andorra. La intenció, segons va dir ahir el seu entrenador, «és que pugui estar prop de les 3h 15min». L’actual rècord està en mans d’Eva Iglesias, amb 3h16min 05s, temps aconseguit a la marató de Florència del 29 de novembre de 2009.

GRAN ACTIVITAT DIÀRIA / Que és època de maratons es nota a les hores buides d’una jornada laboral normal. A migdia o a la tarda, indrets com el camí de les Pardines d’Encamp, la ruta del Ferro d’Ordino o els voltants del Comunal i fins a Sant Julià, són durant els últims mesos els llocs on sempre hi ha gent corrent. H


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT