PUBLICITAT

Els botiguers de Riberaygua i Maria Pla en peu de guerra

  • Cansats de la poca implicació del comú per a la reactivació del barri amenacen amb sublevar-se
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els comerciants de Riberaygua i Maria Pla en una roda informativa amb els cònsols de la capital. Foto: TONY LARA

L’Associació de Comerciants de l’avinguda de Riberaygua i del carrer Maia Pla, presenten avui un escrit al Comú d’Andorra la Vella per reivindicar «les promeses que ens van fer i que han incomplert», va explicar ahir,Josep Anton Fernández, propietari de la botiga Dakota. Fernández va explicar indignat que «paguem pràcticament els mateixos impostos que a l’avinguda Meritxell, però mentre que aquí circulen 50 persones pel carrer, allà n’hi circulen 1.000». I tot i que va reconèixer que el Comú d’Andorra la Vella va rebaixar aquest any el coeficient de contribució del 2% a l’1,5%, «no ens arregla gaire pagar 2.300 euros en lloc de 2.500, quan paguem per exemple un enllumenat que no tenim». Fernández argumenta: «Quan la corporació local ens va animar a unir-nos sota el paraigües d’una única associació, tant els comerciants de Riberaygua com els de Maria Pla, per moure les coses, ens ho varem creure». I afegeix: «Però no han complert res de tot el que ens van prometre en aquella reunió. Ni el barri ha millorat ni el comerç s’ha reactivat». Fernández també va explicar ahir que el president de l’Associació, Joan Babot, va presentar «dos o tres escrits al comú i demà –per avui– en presentarà un altre, però no tenim gens clar que ens facin cas, per això ja els hem dit que tallarem el carrer a la circulació si les coses continuen com fins ara». El comerciant es queixa de que «el comú no ha fet ni el més mínim esforç per reordenar la zona, però en canvi, si que vol continuar cobrant, quan no en fem ni cinc de calaix». Entre les millores que segons l’Associació havia promès l’equip comunal, destaca l’enllumenat, però també la retirada de vehicles i contenidors que tapen els aparadors de les botigues, així com un esforç per dotar la zona de mobiliari urbà que sigui «decent com ara bancs per als vianants. L’estat de l’avinguda Riberaygua és una vergonya, des de l’entrocament amb Meritxell fins a l’avinguda Tarragona» afirma Fernández.

En rebel·lió / El comerciant diu que cada mes, «treballi o no, faig front a les càrregues, entre elles els sous dels meus treballadors, però tant els meus veïns com jo ens sentim abandonats». El comerciant està enfadat perquè «sembla que es riuen de nosaltres» i amenaça de passar a l’acte: «Avui he estat parlant amb el cònsol menor i conseller de Promoció Econòmica, Jordi Minguillón, i ja li he dit que no podem continuar així, sense que no posin res de la seva part  per recuperar el barri».
Una altra veïna de la zona, Rosa Pascuet, també es va afegir a les queixes de Fernández: «L’excusa que de moment ens han donat per no millorar el barri és que obren i tanquen moltes botigues, o sigui que per a ells no val la pena. ¿I què hem de fer? ¿Esperar que tanquem tots?». Per a Pascuet és evident que «si no fem res, la cosa només farà que empitjorar perquè un carrer amb botigues tancades no convida el comprador i acaba per perjudicar els comerciants que encara hi resisteixen».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT