PUBLICITAT

Bombers i Policia tornen a Sorteny avui per intentar el «miracle»

  • Els homes dels cossos de salvament perseveren tot i el desànim amb què acaba la jornada d'ahir
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Efectius del Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers comencen la recerca en la immensitat del Parc Natural de Sorteny, ahir. Foto: TONY LARA

Bombers, Banders i Policia tornen avui al Parc Natural de Sorteny per intentar el «miracle», tal com va qualificar ahir el cap de guàrdia del Cos de Bombers, Joan Boteller, la possibilitat de trobar en vida el jove alemany de 38 anys que s'hi va perdre dissabte al vespre. Ahir una quarantena d'homes, entre bombers, policies, banders i guies del Parc Natural, van continuar la recerca sense èxit, tot i que «varem tornar a resseguir els llocs on el gos havia marcat un rastre i també varem ampliar el perímetre de la recerca». Els efectius del dispositiu de rescat van arribar fins a la cota 2.000 i gairebé van sortir del Parc per «ampliar encara més la recerca», va afegir Boteller ,que també va explicar que «demà –per avui– sortirem menys efectius, una dotzena de bombers que acompanyats amb els banders del Govern tornarem a intentar de rastrejar una altra zona».

Fins ahir també va participar en la recerca part dels efectius que estaven de vacances, mentre que avui es comptarà amb el personal de guàrdia, que correspon a una dotzena de persones, a les que també se sumaran els banders i tres unitats canines de la Policia. En canvi, «l'helicòpter deixarà de sobrevolar la zona». El servei de premsa del cos de Policia també va confirmar que els seu efectius tornen a Sorteny per continuar la recerca. El servei també va informar que «de moment no hem rebut cap notícia dels nostres homòlegs alemanys, tot i que ens seria igualment difícil confirmar la identitat del desaparegut sense haver-ne trobat el cos».

Desenllaç fatal / Les possibilitats de trobar el jove en vida són en opinió dels experts gairebé inexistents perquè «ara ja són molts els factors que juguen en contra seva, tant de bo s'hagi pogut refugiar en algun lloc, però és difícil perquè no només és una qüestió de fred sinó també d'alimentació». A les set del matí els efectius dels grups de salvament analitzaran les últimes dades que esperen d'Andorra Telecom que entre altres coses, determinaran quins repetidors es van activar quan el jove va fer la trucada d'emergència dissabte a quarts de nou del vespre. També analitzaran els sorolls de fons de la trucada amb l'esperança de reconèixer algun element revelador del seu emplaçament. Boteller va afegir però que «és molt possible que no es quedés al lloc des d'on va trucar i tampoc no sabem si va caminar gaire, però tot ens fa pensar que anava més de pressa del que ens varem imaginar». I és que el primer lloc que els efectius del Grup de Rescat de Muntanya (GRM) van explorar va ser el jardí botànic del Parc que «ja s'ha descartat».

El que si té clar la Policia és que el jove s'ha perdut a la muntanya i que si les condicions metereològiques empitjoren serà molt difícil de trobar. De fet, el pronòstic per a aquesta matinada és de neu, cosa que «no ens ajudarà gaire» va sentenciar Boteller. Bombers també va explicar que durant la jornada d'ahir es va fer una recerca molt minuciosa de diverses zones més elevades, però no van trobar-ne el rastre. Els efectius van resseguir la zona del Serrat dels Cuiners, el Pont dels Barons i el Planell dels Beços fins al Pla de l'Estany, entre d'altres localitzacions. Segons la Policia el jove alemany va sortir a passejar al Parc Natural de Sorteny refiat, sense preveure ni un acompanyant, ni la meteorologia, que precisament aquell dia va ser molt canviant. La caiguda sobtada de la temperatura fins a 10 graus negatius i una percepció al cos de -20 graus, i la tempesta de neu i de vent, van acabar per desorientar-lo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT