PUBLICITAT

Els zeladors tiraran endavant la querella la setmana vinent

  • Els carcellers demanen una «reubicació temporal» de la mestra, per millorar l'ambient laboral
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un agent tanca una de les portes al centre penitenciari de la Comella Foto: ONA MORANTE

Els agents penitenciaris van decidir tirar endavant la querella criminal contra la mestra del centre que ha denunciat un zelador per abusos sexuals. La decisió es va prendre «per unanimitat» en una reunió que van celebrar dilluns a la nit, i serà la setmana vinent quan es presentarà davant la Batllia.

A l'assemblea hi va assistir una trentena d'agents –el cos el formen pocs més d'una quarantena–, i uns quants més hi eren representats havent delegat el seu vot, i tots ells van decidir «en bloc» cursar la querella criminal, atesa «la gravetat dels fets», doncs en la denúncia, la mestra acusa els companys del zelador pres d'encobriment, segons van fer saber els mateixos agents fa uns dies. Ahir a la tarda ja van trametre tota la informació i documentació a l'advocat amb qui han contactat perquè els assessori, i preveuen que sigui la setmana vinent quan es formalitzi la querella per davant de la Batllia. Aquesta mateixa setmana seria precipitat, i més tenint en compte que demà és festiu.

De moment hi ha una trentena d'agents que han denunciat la mestra del centre penitenciari, i els representants sindicals calculen que per quan es presenti la querella ja s'hi hauran sumat uns quants companys més.

PETICIÓ DE REUBICACIÓ TEMPORAL / La detenció de l'agent penitenciari el passat 12 d'octubre va començar a malmetre l'ambient laboral a la presó, i quan es coneix que és la mestra qui ha fet la denúncia, l'ambient empitjora fins que es fa «irrespirable», segons va manifestar la portaveu dels agents penitenciaris, Sílvia Codina. Per això volen demanar al ministre d'Interior, Xavier Espot, de qui depèn també la mestra, que la reubiquin temporalment, doncs la docent continua treballant al centre penitenciari, i de fet, forma part del personal tècnic del cos penitenciari. Serà el proper dia 9 de novembre quan els agents es reuniran amb el ministre i li exposaran la demanda. «No pretenem que la facin fora», va voler deixar clar la portaveu dels agents penitenciaris, però sí que es busqui una alternativa, una solució que ajudi a retornar a «un ambient laboral més respirable».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT