PUBLICITAT

12.000 catalans residents a Andorra amb dret al vot

  • El cens electoral no ha variat substancialment en relació als comicis del 2010
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un elector exercint el seu vot al Consolat Foto: TONY LARA

El cens actual dels catalans residents a Andorra inscrits en el CERA (Cens Espanyol de Residents a Andorra) per algun municipi de Catalunya amb dret al vot en les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre és actualment de 11.844 electors.

Segons dades facilitades pel consolat espanyol a Andorra, la xifra de catalans que podien votar fa ara dos anys era de 11.863 electors. Els catalans residents poden votar per correu fins al proper 15 de novembre.

El consolat no disposa de dades sobre el nombre de catalans que hagin ja pogut votar per correu donat que els interessats sol·liciten directament per correu o per fax la documentació per votar a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral de la província corresponent al seu municipi d'inscripció vigent per aquestes eleccions.

Al consolat espanyol no li consten fins ara cap tipus de queixa de residents que hagin decidit votar per correu.

El Parlament de Catalunya que surti d'aquestes eleccions estarà compost de 135 diputats. Aquests diputats es reparteixen en les quatre circumscripcions electorals de la següent manera: Barcelona, 85 diputats; Tarragona: 18 diputats; Girona, 17 diputats, i Lleida: 15 diputats. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT