PUBLICITAT

La nova 'Beca Premi' reconeix Marín i Garcia pels seus resultats

  • El Govern destina 239.200 euros a les beques ARA de 2012-2013, un 4% menys que l'exercici anterior
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de l'acte oficial d'ahir al Poliesportiu Foto: TONY LARA

El d'ahir va ser el dia en què els esportistes andorrans estan pendents de saber què tindran de base econòmica per poder fer front a la temporada 2012-13. En realitat, cada Federació ja coneix més o menys per on van els trets, però ahir el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, va presentar oficialment el setè programa de Beques ARA, amb una despesa per a les arques públiques de 239.200 euros –un 4% menys que l'exercici anterior– i 30 andorrans becats. A més, es va informar d'un nou programa, el que col·loquialment es coneix ja com a ‘Beca Premi', que reconeix «la molta bona actuació, i recalco: molt bona», en paraules de Cerqueda. Els beneficiats són el surfista de neu Lluís Marín i el judoca Dani Garcia.

Marín tindrà una beca de 20.000 euros, als quals s'hi afegiran 10.000 pel premi, i la raó és la tercera posició que va obtenir a la Copa del Món de Canadà de la temporada passada. Pel que fa a Garcia, als 10.400 que té de beca sumarà 3.600 per reconèixer el fet de superar una ronda en els passats Jocs Olímpics de Londres.

Les quantitats més altes són per als esportistes de la Federació d'Esquí. També des del Govern es va destacar l'aportació a la nedadora Mònica Ramírez, tot i els resultats que ha fet aquest any, perquè hi ha previsió de projecció de futur, el qual és un dels requisits que demana el Govern.

ELS DIFERENTS PROGRAMES ARA / A part del programa de premis, el programa d'ajudes, és a dir l'habitual ARA, es divideix en elit-olímpic amb dedicació exclusiva (A1: els esquiadors Roger Vidosa, Kevin Esteve, Laura Soulié, Mireia Gutiérrez i Lluís Marín) i compaginat amb la vida laboral (A2: el judoca Dani Garcia); després, el programa promeses (B2), per a les edats entre 18 i 25 anys; el de joves promeses (C1) per a menors de 18, i el programa plans especials (B1), on hi és la judoca Laura Sallés, entre altres.

A més, hi és el programa Esport-Estudi, per introduir el batxillerat i «donar sortida a qui continuï estudiant», en paraules de Cerqueda, també amb el reforç en l'estudi, cosa que es farà al Centre d'Alt Rendiment d'Ordino.

NOU NOVETATS / Fins a nou esportistes entren de nou a la llista de beneficiaris: Òscar Casal (muntanys), David Albós (ciclisme), Fiona Pallarés (gimnàstica), Guillem Colell (escalada), Pol Arias i Pablo Feo (natació), Cristina Llovera (atletisme), Iván Llanos (judo) i Sara Raméntol (esquí).

Així mateix, Cerqueda va apuntar a una revisió futura per possibilitar l'entrada als programes de joves molt més petits, com motociclistes o gimnastes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT