PUBLICITAT

L'oficina consular del Regne Unit a Andorra tancarà el gener del 2013

  • L'Ambaixada britànica a Madrid apunta la baixa afluència d'usuaris com a principal motiu del tancament
  • S'ha volgut deixar clar que aquest tancament no repercutirà "en el servei consular que els britànics reben al Principat"
30102012_anglesos
Alguns membres de la comunitat britànica celebrant el jubileu de la Reina d'Anglaterra. Foto: ANA / M.C.
L’oficina consular del Regne Unit a Andorra tancarà les seves portes a partir del gener de 2013. Així ho han fet saber des de l'Ambaixada britànica a Madrid a través d'un comunicat, en el que han volgut deixar clar que aquest tancament no repercutirà 'en el servei consular que els britànics reben al Principat'. La nota apunta la baixa afluència d'usuaris com a principal motiu del tancament.
L'Ambaixada britànica a Madrid ha comunicat que donada la poca afluència de ciutadans britànics a l’oficina consular que el Regne Unit manté a Andorra la Vella des de 2008, i a què la majoria de les intervencions d’assistència a aquests ciutadans es realitzen a altres llocs com ara hospitals, hotels, etc., s’ha considerat oportú el tancament del local consular sense que això repercuteixi en l'exercici de les funcions de la cònsol honorària a Andorra, Fiona Dean.

La cònsol honorària a Andorra seguirà prestant l’assistència necessària a ciutadans britànics que es vegin en una situació d’emergència personal, i continuarà comptant amb el suport de l'equip del Consolat General Britànic a Barcelona.

D'altra banda, les visites a Andorra que de forma regular realitzen representants del Ministeri d'Afers Exteriors i de la Commonwealth del Regne Unit no es veuran alterades pel tancament de l'oficina.

Andorra rep una mitjana de 25.000 visites del Regne Unit cada any, i es calcula que uns 3.000 britànics resideixen de forma temporal o permanent a Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT