PUBLICITAT

La policia contacta els homòlegs alemanys per a la investigació

  • El jove portava prop d'un mes allotjat a Anyós i va fer la trucada d'auxili amb un mòbil andorrà
  • Els grups especials de salvament recorren a l'helicòpter i els gossos per trobar l'home
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els bombers despleguen l'immensa tenda on van establir el camp base. Foto: TONY LARA

La Policia va contactar ahir amb els seus homòlegs alemanys per esbrinar més detalls sobre el jove alemany desaparegut dissabte al vespre al Parc Natural de Sorteny i sobretot, per contactar amb la seva família, segons va informar el servei de premsa del cos, sense obtenir de moment cap resultat. El portaveu de la Policia va afegir que «hem trobat documentació al cotxe que suposem pertany al desaparegut, hem de creure que es tracta de la mateixa persona però, fins que no l'haguem trobat no ho sabrem del cert». També va explicar que és possible que avui la policia alemanya els faci arribar alguna informació que «ens permeti avançar en la nostra investigació».

La Policia també va confirmar que el jove estava allotjat a Anyós i que tot fa pensar que es tracta d'algú benestant, sense problemes materials. El jove va fer la trucada d'emergència amb un mòbil andorrà i va sortir a passejar sense sospitar ni per un moment que, a muntanya com a mar, les condicions meteorològiques poden canviar, del tot al tot, en cinc minuts.

Recerca infructuosa / Ahir de bon matí, el subdirector del cos de Bombers, Jordi Farré, va anunciar que la recerca del jove s'havia reprès a les set del matí, des de la primera llum del dia, amb 24 bombers, vuit policies amb gossos, sis banders i tres guies del Parc. Farré es va mostrar prudent davant les expectatives de trobar el jove en vida: «Les previsions són pessimistes perquè les condicions meteorològiques de les últimes hores no ajuden gens, hem mirat tots els refugis i no l'hi hem trobat, i tampoc tenim cap indicació clara del lloc on es pot trobar». Farré va explicar que els grups especials de muntanya, tant de bombers com de policia, havien resseguit els itineraris que «havia fet amb el vehicle i a partir d'aquí hem anat ampliant les zones de recerca». I va afegir que a la tarda de diumenge, l'helicòpter va poder començar a sobrevolar el Parc, «molt condicionat pel temps». El jove, que segons va confirmar la policia «no anava preparat ni amb roba d'abric, ni menjar», va tenir la mala sort de perdre's just quan va començar a assotar la forta tempesta de neu i vent, cosa que també va impedir que els cossos de salvament poguessin utilitzar mitjans com ara els gossos o l'helicòpter. Ahir al vespre, quan el dispositiu de recerca ja havia tornat a la vall –la recerca tornarà a emprendre demà al matí quan es faci de dia–, el cap de guàrdia dels bombers, Josep Maria Alonso, confessava abatut que «no vull parlar en passat, perquè quan es tracta d'una persona jove no t'hi acostumes mai». Les poques possibilitats de trobar el jove en vida, l'extensa àrea de terreny que cal examinar, pam a pam, el fet que els gossos perdin la pista de l'olfacte perquè la neu i el vent han escombrat el rastre, minva també la resiliència dels homes que no volen abandonar. Alonso va afegir que «ara els gossos busquen un rastre humà», cosa que vol dir que també busquen un cadàver. I va insistir que avui a primera hora, tant bon punt es faci de dia, la recerca continuarà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT