PUBLICITAT

Acord per millorar la qualitat de vida dels animals de la gossera

  • Bomosa finançarà un nou tancat de la instal·lació i l'esterilització de les femelles
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marqués, Alcobé i Mora signen, ahir, el conveni per millorar les condicions de la gossera. Foto: SFG

El Govern va signar amb la soceitat filantròpica Bomosa i l'Associació Canina d'Andorra (Acana) un conveni per millorar la qualitat de vida dels animals residents a la gossera oficial. Tal com va explicar el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, l'acord permetrà aprofitar un terreny annex a la gossera per fer-hi un tancat per a un «major benestar» dels animals. A més, també s'hi podran organitzar activitats i tallers de caràcter lúdic i educatiu. En virtut del conveni, també s'esterilitzaran tots els exemplars femella i s'afavoriran les adopcions internacionals.

El conveni signat ahir per part d'Alcobé, Turi Mora i Anna Marqués –de Bomosa i Acana respectivament– permetrà l'ampliació de la gossera oficial, l'esterilització de les femelles i facilitarà l'adopció internacional d'animals. Tot això repercutirà en un «major benestar» dels gossos, tal i com va apuntar el ministre. L'acord té una vigència de 10 anys, doncs malgrat que la construcció del tancat serà puntual, es vol que hi hagi un seguiment. De fet, la col·laboració de les dues entitats amb el departament d'Agricultura ha estat habitual els darrers temps.

Bomosa es compromet a assumir la despesa que representa el cost d'adquisició del material necessari per construir un tancat annex a la gossera oficial, d'una superfície total de 220 metres quadrats, mitjançant panells metàl·lics modulars idèntics als que ja formen la tanca actual de part al instal·lació. Aquest espai no vol incrementar la capacitat de la gossera –que actualment acull una seixantena d'animals quan l'ideal seria cuidar-ne un màxim de 42–, que segons el director d'Agricultura, Landry Riba, seria «un error». Així doncs, en aquest espai els gossos podran «passejar i reduir l'estrès de la vida en captivitat», segons va apuntar Riba. La idea és «buscar eines perquè els animals tinguin les millors condicions de benestar i tinguin més probabilitats de ser adoptats en algun moment».

D'altra banda, la societat es fa càrrec del cost d'esterilització de la totalitat dels exemplars femella actualment presents a la gossera. Això es farà a un ritme d'unes dues esterilitzacions per setmana. Riba va explicar que els mascles són esterilitzats pel Govern quan passen a ser «adoptables», un cop ha passat un període de temps prudencial per si el propietari reclama l'animal, i que el procés per a les femelles requereix de recursos quirúrgics que els veterinaris del Govern no tenen. Actualment hi ha una vintena de femelles a la gossera.

Per la seva part, Acana serà la responsable d'animar els tallers que es condueixin en el nou recinte, utilitzant els gossos residents i col·laborant amb altres entitats o centres (Aula Taller, Escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, etc).El Departament d'Agricultura serà el responsable de coordinar la utilització del nou recinte, de preveure'n el manteniment anual i de continuar amb la política d'esterilitzacions dels animals que ingressen al centre en els terminis més breus possible.

Finalment, aquestes millores han de facilitar les adopcions, doncs els gossos estaran en millors condicions. De tota manera, Acana i Bomosa demanen al Govern que faciliti les adopcions internacionals i no s'hi posin traves administratives, cosa a la que l'Executiu es compromet per mitjà del conveni.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT