PUBLICITAT

El Saló Pirineu Sostenible aposta per la formació

  • Una vintena de productes i empreses es presentaran a la trobada
ÈLIA ORTS
ENCAMP

Periodic
Agustí Garcia de Crèdit Andorrà, Moles de FEDA i Duró d'Idònia, ahir. Foto: ANA / MARTA TORT

El Saló Pirineu Sostenible arriba a la seva tercera edició els propers dies 13, 14 i 15 de novembre. La principal novetat, més enllà del canvi d'ubicació –deixarà la Massana per anar a l'Andorra Park Hotel, per facilitar l'accés als participants de fora d'Andorra–, és l'aposta per la formació. En el marc del saló, que aquest any es professionalitza, s'impartiran dues formacions; una dirigida als hotelers per a l'estalvi energètic en aquest sector i una altra per a petits i mitjans empresaris sobre la legislació mediambiental.

«Andorra ha de ser pionera i un referent», va manifestar ahir la directora d'Idònia, empresa organitzadora del Saló, Meritxell Duró, a l'hora de justificar l'aposta per la formació. I en concret per la que es destina al sector de l'hoteleria, va recordar que el país té una economia «molt basada» en aquesta activitat, i per tant el hotelers també han de ser pioners. En relació a la formació sobre la legislació mediambiental, Duró va explicar que s'ha detectat cert desconeixement de les normes mediambientals en petites i mitjanes empreses, a les quals no arriba suficientment aquesta mena d'informació. Per això s'ha considerat «convenient atansar-nos a aquest tipus d'empresa». Cada formació tindrà 30 places.

A més de les formacions, aquest tercer Saló Pirineu Sostenible s'estructura en altres tres eixos: presentacions de productes i empreses; networking i intercanvi; i conferències. En el marc de la trobada es presentaran una vintena de productes i empreses –vehicles elèctrics, empreses de biomassa, edificis de fusta, entre d'altres iniciatives–, sigui per mitjà de conferències o de publicitat estàtica, així com aprofitant les pauses per a l'intercanvi d'experiències i coneixements. Aquest any s'abandona el format tradicional d'estands i s'aposta per un format «més modern» per apropar les novetats als assistents a la cimera –les places seran limitades per a 150 persones.

Pel que fa a les conferències, aquestes tractaran diversos àmbits. Un primer és l'institucional, en el qual s'abordaran les recents modificacions i darrers reglaments relacionats amb les energies renovables i l'eficiència energètica. També un bloc propi sobre les energies renovables i sobre la rehabilitació d'edificis, bloc en el qual es presentaran projectes emblemàtics. Una altra qüestió a tractar és l'ecologia industrial i urbana, reciclatge i tractaments dels residus. Aquí es presentarà la normativa espanyola sobre l'amiant. L'Observatori de la Sostenibilitat d'Andorra també presentarà la influència del canvi climàtic en el turisme de neu i finalment hi haurà un bloc sobreeco turisme i el turisme responsable.

L'OBJECTIU DEL SALÓ / El Saló Pirineu Sostenible té com a objectiu donar a conèixer alternatives a l'ús dels combustibles convencionals a partir de l'aprofitament de les fonts d'energia renovable. Vol ser un espai de diàleg i formació, i més concretament per aquesta edició, vol «posar en funcionament la roda que ha de permetre el canvi de model energètic a Andorra», tal com va assegurar el director de FEDA, Albert Moles, amb la presentació dels casos d'èxit de rehabilitació d'edificis.

El Saló Pirineu Sostenible compta amb el patrocini de Crèdit Andorrà, juntament amb FEDA i l'OMT-Themis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT