PUBLICITAT

Augment significatiu de visitants a la 2a Fira d'Associacions

  • Participació Ciutadana opina que de les presents sorgiran «projectes comuns interessants»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un públic nombrós visita l'envelat de les associacions, dissabte. Foto: TONY LARA

Durant els tres dies d'exposició i d'activitats de la Fira d'Andorra la Vella, es va observar un augment significatiu de visitants a l'envelat que acollia les associacions en comparació amb la primera edició d'aquesta Fira d'Associacions, on s'hi mesclen la manifestació més eclèctica de les moltes i diverses cultures representades.

En aquesta segona edició, malgrat el fred, l'assistència de públic va ser constant, segons la percepció del Departament de Participació Ciutadana del Comú de la capital, organitzador del certamen. De tota manera, hi va haver alts i baixos, i dissabte a la tarda va ser el moment de més afluència.

La pluja va afectar les activitats que es feien a l'exterior, ja que la humitat va dificultar-ne el desenvolupament, tant al Circuit de Múixing del Téléthon com a l'envelat de Creu Roja i al circuit d'Agility d'Acana.

En general, però, per al Departament de Participació Ciutadana «la valoració és molt positiva, ja que s'ha pogut presentar una gran varietat d'activitats durant els tres dies i s'ha ofert als visitants una mostra representativa del teixit associatiu del nostre país», afirma en un comunicat.

Les associacions van poder compartir coneixements i inquietuds, de tal forma que, «de ben segur, podran sorgir projectes comuns interessants en un futur proper», vaticina Participació Ciutadana, que opina que el fet d'haver col·locat juntes les vàries associacions del mateix caire –les culturals, esportives, oenagés, etcètera– haurà propiciat que es generin sinergies «força interessants».

«Tenint en compte l'esforç humà que suposa per a les associacions la participació a la Fira», en el comunicat es destaca que en aquesta ocasió «la implicació ha estat més important que en l'edició anterior». «La presència activa de voluntaris i de socis a cadascun dels estands ha estat constant i permanent», afegeix.

VALORACIÓ DE LES ENTITATS / Pel que fa a les associacions, la seva valoració també és força positiva. La majoria d'entitats va viure la Fira d'Associacions «com una mena plataforma per donar-se a conèixer, ja que algunes són noves o poc conegudes al país». En aquesta situació hi havia l'Associació de Residents i Empatitzants de Veneçuela, l'Associació d'Argentins, l'ONG Nova Generació, o la Fundació Marcel Chevalier i la Federació d'Atletisme Valls d'Andorra, que tot i no ser noves, van aprofitar l'esdeveniment per presentar els seus nous projectes. A més, les entitats van utilitzar la Fira per a rebre nous associats i recaptar fons a través de venda de productes i de sortejos.

Per últim, des del comú assenyalaven que un dels atractius «més preuats» de la Fira era l'escenari, on s'hi va realitzar una gran varietat d'activitats i que va complir «funcions de vitrina, per a mostrar-hi essencialment la riquesa del folklore propi de les diverses cultures».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT