PUBLICITAT

El desaparegut a Sorteny portava un mes al país amb la intenció de buscar feina

  • Aquest dimarts es reprendran les tasques fins que les condicions meteorològiques ho permetin, ja que de cara a la tarda-nit s'esperen nevades, i llavors s'hauria de suspendre la recerca
  • Tots els implicats que treballen sobre el terreny han coincidit en assenyalar que no hi ha possibilitats de trobar-lo en vida
L'excursionista desaparegut a la Vall de Sorteny des de dissabte al vespre, de 38 anys i de nacionalitat alemanya, feia un mes que vivia al país i hauria vingut a buscar feina, segons les informacions que disposa el Cos de Bombers. L'home estava allotjat a Anyós i dissabte a la tarda va sortir sol a fer una excursió a la muntanya, semblaria ser que sense haver consultat prèviament la previsió meteorològica. Aquest dilluns el Cos de Bombers, juntament amb el Grup de Muntanya de la Policia, efectius del Cos de Banders, i els banders d'Ordino, han continuat la recerca sense èxit, i aquest dimarts es reprendran les tasques fins que les condicions meteorològiques ho permetin, ja que de cara a la tarda-nit s'esperen nevades, i llavors s'hauria de suspendre la recerca perquè la neu faria impossible trobar l'home. Tots els implicats que treballen sobre el terreny han coincidit en assenyalar que no hi ha possibilitats de trobar-lo en vida.
L'home desaparegut portava quatre hores d'excursió quan va trucar als Bombers. L'excursionista va assegurar que estava perdut, tenia molt de fred i que no anava equipat ni portava menjar, aigua o llum. L'equip de recerca treballa sobre la hipòtesi que es tracta d'una persona no experimentada, tenint en compte que la previsió meteorològica indicava que dissabte hi hauria una baixada molt forta de temperatures i precipitacions en forma de neu. 

El cap del Grup de Suport de Muntanya del Cos de Bombers, Pere Fortes, ha explicat a l'ANA que aquest dilluns s'ha ampliat el radi de recerca i s'ha fet un treball molt minuciós, ja que una de les hipòtesis amb què es treballa és que l'excursionista s'hagués refugiat del fred en algun lloc amagat, o bé que el fort vent l'hagués fet caure per algun barranc. També dificulta la recerca el fet de no saber on es dirigia l'home, i què va fer després de fer la trucada, cosa que deixa una extensió molt gran de terreny per buscar 'amb tot tipus d'orografia'.

Del mateix parer s'ha mostrat el cap del Grup de Muntanya de la Policia, Manel Pelegrina, que ha indicat que el terreny és molt abrupte, de difícil accés, amb molta tartera i pedra, i moltes zones glaçades. Pelegrina també ha indicat que no es treballa amb cap altre hipòtesi que no sigui que l'home es troba per la zona de Sorteny,  ja que tots els indicis així ho indiquen, i sobretot perquè es va triangular l'última trucada que va fer i donava senyal a Sorteny.

D'altra banda, des del Grup de Rescat Caní han apuntat que la recerca s'està fent molt difícil perquè no tenen informació concreta d'on es trobava. A més, els gossos estan ensinistrats per trobar persones vives o recentment mortes, i per tant com més passa més difícil és que puguin trobar el seu rastre.

El director dels Bombers, Joan Carles Recasens, que s'ha desplaçat aquest dilluns a la tarda al punt de comandament, ha explicat que aquest dimarts es reprendrà la recerca amb els mateixos efectius, però que la previsió meteorològica indica neu de cara a la tarda-nit, i per tant, en el moment que comenci a nevar se suspendrà la recerca perquè 'encara que passem pel costat no el veuríem'.

Aquest dilluns la recerca a peu s'ha centrat en la zona del Planell dels Beços, la Collada d'Estaleritx, la Collada del Mig, el Planell del Fogal i el Planell del Quer, mentre que amb l'ajuda de l'helicòpter s'han tornat a pentinar les mateixes zones que aquest diumenge, ja que les condicions de vent van ser complicades, és a dir, la Vall de Sorteny i de Rialb en general, així com la vall que dóna al Serrat. En canvi, els equips canins s'han centrat en la zona de les Canals de la Rabassa, el Serrat dels Cuiners i la part baixa en direcció al Serrat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT