PUBLICITAT

Ordino-Arcalís es prepara per a la nova temporada amb el remuntador intel·ligent "flux vallée"

  • S'ha aconseguit reduir en un 20% el consum elèctric gràcies a l’adaptació de la velocitat del giny en funció de l’afluència de gent que transporta
29102012_visita arcalis
El director d’Ordino-Arcalís, Jean-Claude Montané, va rebre els cònsols i consellers per explicar-los les millores del camp de neu. Foto: COMÚ D'ORDINO
El sistema de remuntador intel·ligent flux vallée, dissenyat per Phillipe Borel, és una de les novetats que presenta el camp de neu d’Ordino-Arcalís per aquesta temporada. Segons informen des del Comú ordinenc, el tècnic responsable de muntanya, ha aconseguit reduir en un 20% el consum elèctric gràcies a l’adaptació de la velocitat del giny en funció de l’afluència de gent que transporta. En aquest sentit, Borel ha explicat que 'és una simple qüestió de fluxos, si hi ha més tràfic tenim més velocitat i si hi ha menys el consum és minimitza'.
El Comú recorda que una altra mesura per reduir el consum d’energia elèctrica aplicada al camp ha estat la racionalització de la producció de neu artificial amb la introducció d’un sistema d’optimització de bombeig que s’adequa a la quantitat de neu a produir. La mesura ha permès un estalvi del 40%, ja que la producció de neu artificial és un dels principals consumidors de corrent en qualsevol estació. Pel que fa al consum de gasoil, la principal millora ha estat la instal·lació d’una caldera d’última generació que ha servit per reduir els consums al 50%. Les temperatures es programen segons l’horari en els diferents edificis.

El director d’Ordino-Arcalís, Jean-Claude Montané, ha reconegut que el més difícil ha estat el canvi de mentalitat per aplicar aquestes mesures que no només responen a criteris mediambientals sinó també pressupostaris. El màxim responsable del camp de neu ordinenc va rebre els cònsols i consellers que van voler conèixer de primera mà algunes de les millores aplicades i veure les últimes novetats amb què s’afronta la temporada que es preveu comenci la primera setmana de desembre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT