PUBLICITAT

El 3r Saló Pirineu Sostenible donarà a conèixer els nous reglaments energètics

  • L'edició d'aquest any presenta com a novetats dues formacions per a professionals i un nou model de presentació de productes i d'empreses per dirigir-se directament al públic potencial
29102012_sostenible
El director de l'Àrea de Secretaria Tècnica de Crèdit andorrà, Agustí Garcia, el director general de FEDA, Albert Moles, i Meritxell Duró, d'Idònia. Foto: ANA / Marta Tort
La tercera edició del Saló Pirineu Sostenible, que tindrà lloc del 12 al 14 de novembre a Andorra la Vella, presenta com a novetat principal dues formacions per a professionals, així com un nou model de presentació de productes i d'empreses per dirigir-se directament al públic potencial. Pel que fa a les conferències, es donaran a conèixer els nous reglaments en matèria d'eficiència energètica i per a la producció d'energia fotovoltaica, i es mostraran casos d'èxit en la rehabilitació d'edificis, per 'posar en funcionament la roda que ha de permetre el canvi de model energètic a Andorra', tal com ha assegurat el director de FEDA, Albert Moles. El Saló, patrocinat per Crèdit Andorrà juntament l'OMT-Themis i FEDA, també servirà per presentar l'estudi fet per l'Observatori de la Sostenibilitat d'Andorra sobre la influència del canvi climàtic en el turisme de neu.
La tercera edició del Saló Pirineu Sostenible inclourà formacions adreçades d'una banda als hotelers, per tal d'ajudar-los a fer estalvi energètic i que així puguin 'fomentar la seva diferenciació amb la sostenibilitat', i de l'altra, a les petites i mitjanes empreses, per donar-los a conèixer la nova legislació mediambiental.

Durant l'esdeveniment, es faran diverses conferències temàtiques, amb les seves respectives taules rodones, per parlar dels nous reglaments que volen fomentar les pràctiques d'eficiència energètica, rehabilitació d'edificis i producció d'energia fotovoltaica, per avançar cap al nou model energètic. Tal com ha explicat el director general de FEDA, Albert Moles, el nou model inclou l'increment de la producció interna fins a arribar al 20 o 25% del total, potenciant la producció hidroelèctrica, d'altres fonts com la cogeneració i la producció fotovoltaica de particulars així com les xarxes intel·ligents. 

D'altra banda, també es parlarà del futur energètic del Pirineu, es presentarà la normativa espanyola sobre l'amiant, i un enginyer mediambiental suís, Guillaume Massard, tractarà sobre l'ecologia industrial i el reciclatge. A més, el director de l'Observatori de la sostenibilitat d'Andorra, Èric Jover, presentarà l'estudi elaborat sobre la influència del canvi climàtic en el turisme de neu al Pirineu. 

El certamen també comptarà amb presentacions de productes a càrrec d'una vintena d'empreses, i sessions de networking i intercanvi aprofitant els dinars i les pauses-cafè, com el dinar-col·loqui que protagonitzarà el director general del Grup Iavola, Pere Pous.

El Saló Pirineu Sostenible compta amb el patrocini de Crèdit Andorrà, juntament amb FEDA i l'OMT-Themis. El director de l'àrea de Secretaria Tècnica de Crèdit Andorrà, Agustí Garcia, ha dit que donen suport a la iniciativa perquè permet avançar en el desenvolupament integral i sostenible del Pirineu i crear un espai de formació i de diàleg per a professionals. La responsable de l'organització del Saló, Meritxell Duró, ha indicat que s'espera que compti amb 150 participants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT