PUBLICITAT

Satisfacció generalitzada entre empreses i entitats expositores

  • Al voltant de les 60.000 persones van accedir al recinte firal, una xifra similar a la de l'any passat
E. O.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una parella de nuvis especial passeja per la Fira d'Andorra la Vella, ahir. Foto: TONY LARA

Els diferents expositors van fer ahir un balanç positiu de la 34a edició de la Fira d'Andorra la Vella. Segons va explicar la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, els responsables d'empreses i associacions presents li havien comentat que «en general» estaven «molt contents», tant per l'afluència de públic –van accedir al recinte firal al voltant de les 60.000 persones– com per l'assoliment dels seus objectius particulars.

Aquells que volien vendre van vendre, i aquells que volien donar a conèixer els seus productes van fer prous contactes i iniciar algunes negociacions. La majoria d'expositors, doncs, van veure complertes les seves expectatives, segons van fer arribar a Ferrer, que va resumir el seu balanç –«molt positiu»– comentant que s'havia respirat «més participació i més il·lusió». Aquesta edició ha comptat amb més expositors que l'anterior, i ja en vistes a l'any vinent, una entitat important de promoció econòmica del Pirineu propera a Andorra va visitar la Fira i podria ser-hi present l'any que ve, va informar Ferrer.

«Hem d'anar-nos especialitzant en les fires i portar el Pirineu més enllà de les fronteres europees amb el treball conjunt», va assenyalar la cònsol. En aquest sentit, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va opinar que és una fira ja consolidada i va afirmar que és «la potència d'un país posada en un aparador». Un aparador que serveix per potenciar la marca Pirineus a l'exterior, una marca que «no entén de fronteres» i en la qual cal «sumar sinèrgies i aparadors» per situar-la al món, va assenyalar, després de visitar la Fira.

L'AFLUÈNCIA / Els diferents comptatges realitzats al llarg del cap de setmana apuntaven que al voltant de les 60.000 persones haurien visitat la Fira. Així ho va quantificar Ferrer, que va explicar que els «moments forts» havien estat el divendres a la tarda, quan hi va accedir més gent del previst, i el dissabte. Igualment, l'afluència de públic va sorprendre ahir, doncs malgrat ser «una mica fluixa», al vespre es va tornar a animar.

Una mostra de l'elevada afluència de gent és que a l'estand del Comú de la capital es van quedar sense catàlegs en francès, cosa que assenyala, també, una major presència de turistes francesos. Així mateix, Ferrer va assenyalar que molts dels visitants eren turistes, potser «per efecte dels forfets d'esquí», va apuntar, doncs són molts els que aprofiten per comprar-lo a la Fira.

ASPECTES A MILLORAR / Malgrat el balanç positiu i la satisfacció generalitzada, sempre hi ha coses a millorar. Una d'elles, la senyalització. La cònsol d'Andorra la Vella va reconèixer que de cara a properes edicions «s'ha de mirar de millorar la senyalització d'accés a la Fira», doncs si bé els habitants del país ja saben que es desenvolupa al Parc Central i saben com accedir-hi, els visitants no.

També s'haurà de millorar la senyalització dels diferents espais de la Fira, tal i com demanaven els expositors reunits a l'envelat que acollia els productes autòctons.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT