PUBLICITAT

Els bombers reprenen la recerca de l'alemany perdut a Sorteny avui

  • El dispositiu de salvament va abandonar ahir la busca infructuosa a quarts de sis de la tarda
  • La davallada brutal de la temperatura que va assolir 10 graus negatius augura el pitjor
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels efectius del Grup Especial de Bombers, torna de la recerca al camp base a Sorteny, ahir. Foto: TONY LARA

El cos de Bombers va abandonar ahir, a quarts de sis de la tarda, la recerca del jove alemany de 38 anys que dissabte al vespre es va perdre al Parc Natural de Sorteny. El jove va trucar amb el mòbil al número d'emergències internacional, el 112, avisant que no trobava el camí de tornada. Tot seguit, els bombers van posar en marxa un dispositiu de salvament, instal·lant-ne la base a l'entrada del Parc, on també van trobar-hi aparcat el vehicle del desaparegut. Els bombers van estar treballant en la recerca tota la nit de dissabte a diumenge, sense èxit, i ahir a la tarda, van decidir abandonar-la fins avui al matí.

«Demà hi tornarem», van explicar els bombers, que també van admetre que les esperances de trobar el jove en vida són gairebé inexistents. «La forta davallada de les temperatures, la nit de dissabte a diumenge, i el fet que ens digués que no portava roba d'abric, fan témer el pitjor». I van afegir, des de la Central de Santa Coloma: «La temperatura allà dalt era de menys 10 graus sota a zero però la percepció, pel vent que bufava a més de 130 quilòmetres per hora a les crestes, i les precipitacions de neu, era de menys 20 graus». A més, tot i que el jove va trucar i va parlar amb els efectius del cos, aquests argumenten que «no va poder donar cap indicació que ens pogués servir de referent per trobar-lo, segurament perquè desconeixia el lloc». Malauradament, l'aparell de telefonia mòbil del jove sembla ser que no estava equipat amb GPS, cosa que n'hagués permès la localització ràpidament. En canvi, els bombers van confirmar que se l'intentava localitzar a través de la triangulació entre antenes de telefonia mòbil, una operació més llarga i que requereix que l'aparell no perdi cobertura. «Estem a l'espera de les dades que ens pugui proporcionar Andorra Telecom», van afegir. En el dispositiu de recerca hi van participar 26 efectius del Grup Especial de Bombers amb la col·laboració de la Policia, que també va informar ahir que retirava el cotxe del jove de l'entrada del Parc.

Cap de setmana d'ensurts / Els bombers van tenir un cap de setmana bastant mogut i van haver d'intervenir per retirar arbres caiguts en diferents vies de comunicació del país, i apuntalar algunes teulades. El primer incident va ser dissabte a la tarda en què van ser alertats per una esllavissada de pedres a Aixovall, en front de l'ITV, a causa de les importants precipitacions de pluja que van precedir al temporal de neu i vent que va assotar, no només les cotes més altes sinó també, encara que no amb tanta intensitat, les fondalades de la vall on el vent va arribar als 90 quilòmetres per hora. Així, ahir van haver d'intervenir al Pas de la Casa, on van volar algunes teulades «sense que s'hagués de lamentar ni danys personals ni danys materials d'importància». La vall del nord i la vall central també van patir algun ensurt. Prop del càmping Xixerella, a la carretera de Pal i a la carretera d'Anyós, el vent va fer caure arbres sobre la calçada que entorpien la circulació. Per últim, també van haver de retirar «sobretot branques» que van caure a Aixovall.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT