PUBLICITAT

Batalla demana als polítics més respecte per a Andorra

  • L'alcalde de la Seu no comparteix algunes opinions expressades
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els cònsols d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer i Jordi Minguillón amb l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ahir. Foto: ANA / M. C.

L'alcalde de la Seu d'Urgell i candidat de CiU per Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, Albert Batalla, va visitar ahir la Fira d'Andorra la Vella on va celebrar l'impuls per potenciar la marca Pirineus a l'exterior i va aprofitar l'ocasió per contrarestar les afirmacions que han fet aquests dies alguns polítics catalans sobre Andorra. Així mateix, Batalla es va referir a les paraules del candidat d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Joan Herrera, on citava el model d'Andorra com a exemple del que no ha de ser la Catalunya independent.

El candidat convergent també va demanar que qualsevol persona que es refereixi a la condició d'Andorra com a Estat, des de la política catalana, «ho faci amb tot el respecte». I va afegir que «intentar trobar exemples per contraposar coses que no es vol ser, no és precisament la manera més encertada de voler ser». Tot i reconèixer no haver sentit i per tant, no saber el context de les declaracions del candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, sobre el model social d'Andorra; Batalla va reclamar respecte per a Andorra, «de la mateixa manera que nosaltres demanem tot el respecte per la política catalana des d'Andorra», va afegir.

Tòpics i desconeixement / El candidat convergent va argumentar que és evident que la realitat de Catalunya i la realitat d'Andorra són diferents, perquè Andorra és un país independent i Catalunya encara està dins l'Estat espanyol, amb la voluntat però, de construir un Estat propi. A més, també va afegir que «Catalunya, a diferència d'Andorra, vol estar dins de la UE, però com el Principat també vol tenir una cadira a l'ONU». L'alcalde Batalla també va opinar que és «més fàcil i còmode explicar què volem ser», que no pas buscar la contraposició «amb res ni amb ningú», informa l'ANA.

Pel que fa a les declaracions de la candidata d'ICV-EUiA per Lleida, Sara Vilà, referint-se al Principat com a paradís fiscal i «caldo de cultiu per a la corrupció», Batalla va criticar que la gent «parla sense conèixer la realitat d'Andorra i els tòpics moltes vegades estan fonamentats en aspectes que no són certs». En aquest sentit, va titllar «d'error claríssim que per desconeixement o poca proximitat, s'acabi tirant del tòpic i, per tant, no es pot admetre». Per últim, l'alcalde de la Seu va manifestat que des d'Andorra s'observa «amb respecte» l'exercici democràtic que Catalunya farà en els propers anys i que «volem que culmini amb la construcció d'un Estat propi». I va insistir que de la mateixa manera que els andorrans respecten els catalans i les seves aspiracions, els catalans també respecten les aspiracions del poble andorrà, i l'esforç que fa Andorra per obrir-se al món. Un esforç que va veure ahir en certa manera a la Fira de la capital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT