PUBLICITAT

Carchat, conservador, satisfet amb un vuitè lloc a Sierra Morena

  • El pilot de l'ACA i BPA aconsegueix el primer top-ten en l'escratx amb algun ensurt mecànic
EL PERIÒDIC
CÒRDOVA

Periodic
El Porsche GT3 de Carchat durant un tram nocturn de la jornada de dissabte ?a Pozoblanco? en la qual va marcar el sisè millor temps. Foto: FOTOESPORT

Joan Carchat va sortir al Ral·li de Sierra Morena amb un únic objectiu que volia complir per sobre de tot: acabar. Per pressupost i honor no podia permetre's una altra cosa després de l'abandó a Príncep d'Astúries per un problema mecànic que el va deixar fora de l'òrbita a Llanes. Aquest cap de setmana reapareixia en competició i ho va fer amb el millor resultat aconseguit per ell en el Campionat d'Espanya d'asfalt: un vuitè lloc en l'escratx.

Amb un Porsche GT3 es podia haver demanat més del pilot de l'Automòbil Club d'Andorra i Banca Privada d'Andorra però per sobre de tot Carchat tenia clar que no volia arriscar el més mínim a Còrdova, i fent un top-ten ha acabat més que satisfet: «Volíem acabar i ho hem aconseguit», va sintetitzar. «També és motiu de satisfacció haver fet molts quilòmetres, guanyar rodatge i poder conèixer més la mecànica del cotxe per saber on podem millorar si volem ser més competitius». Perquè amb una prova per endavant que posarà punt i final a l'Espanyol 2012 –el Rally RACE Comunitat de Madrid, el 24 de novembre– i sense reptes classificatoris el millor per a ell és anar formant-se per arribar a la pròxima campanya amb més coneixements sobre el seu Porsche i sobre el calendari.

PROBLEMES AMB UN COIXINET / Carchat va estar durant la primera etapa lluitant per la setena posició amb Pernía i Pérez. Amb un bon ritme fins i tot va arribar a ser sisè en al general però ahir no va poder mantenir el mateix ritme i fins i tot va tenir algun ensurt amb la mecànica que el va obligar a reduir la velocitat. «Hem vist que el coixinet de la roda esquerra del darrere s'anava afluixant i això ha marcat els nostres cronos en les últimes especials», va admetre l'andorrà. Això i una derrapada en la setena especial que el va fer perdre el control i alguns segons, al final sense importància per a la classificació. «Malgrat aquest incident marxo molt satisfet amb el treball realitzat. Espero poder seguir millorant en la propera cita», va comentar il·lusionat.

Aquesta pròxima cita serà a Madrid el 24 de novembre, l'última del calendari i també l'última en la qual Carchat podrà familiaritzar-se en competició pensant en la pròxima campanya. Necessita nòvies i només té una oportunitat més per cridar l'atenció d'algun equip, cosa que posaria punt i final als mals de cap econòmics que està tenint i poder centrar-se exclusivament en el volant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT