PUBLICITAT

Els ramaders disposaran del certificat IGP en menys de 15 dies

  • La Unió Europea publicarà les properes setmanes l'anunci oficial de la certificació
  • Alcobé es mostra confiat que en el darrer període d'esmenes no hi hagi entrebancs
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic

La Identificació Geogràfica Protegida (IPG) ja ha estat atorgada. La decisió de certificar la carn de qualitat andorrana ja ha estat presa i s'espera que la Unió Europea en faci la publicació oficial en el termini de les properes dues setmanes. Així ho va anunciar ahir el ministre d'Economia i Territori, responsable també del Departament d'Agricultura, Jordi Alcobé, en el marc de la 34a edició de la Fira Concurs de bestiar d'Andorra.

Un cop la UE hagi publicat en el seu butlletí oficial l'atorgament del certificat, que reconeix les bones pràctiques de Ramaders d'Andorra SA, les explotacions adherides a aquesta societat ja podran fer ús del segell de qualitat. En paral·lel, s'obrirà un nou període de sis mesos per a què es pugui esmenar la decisió. Alcobé va expressar el desig que no sorgeixi «cap problema» en aquesta etapa, i que el segell per Andorra es consolidi.

Aquesta era una notícia llargament esperada. Alcobé així ho va reconèixer: és «una notícia molt esperada pel sector i que confirma les pràctiques ramaderes dels últims anys». A més, «contribueix al reconeixement internacional de la carn d'Andorra», va explicar, i això ha de contribuir també a la seva comercialització. Per la seva part, el director d'Agricultura, Landry Riba, també va celebrar la decisió de la UE. «Al final tot arriba», va manifestar. Segons Riba, la decisió adoptada per la UE «és un reconeixement important per als ramaders» i les demandes fetes des de Brussel·les tractaven petits detalls, per la qual cosa el procés per a la carn d'Andorra ha estat «molt planer», va destacar a l'ANA. Els ramaders ja treballaven sota el context de l'IGP i a partir d'ara toca un «canvi d'imatge», va concloure.

ALTRES CERTIFICATS / L'IGP se suma als segells creats pel Govern per donar un impuls als productes nacionals, com són el Producte Agrícola i el Recepta Tradicional, que certifiquen els productes agroalimentaris amb origen a les explotacions del país, i aquells que s'obtenen amb receptes tradicionals, amb independència de l'origen de les matèries primeres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT