PUBLICITAT

Tradició i futur de qualitat

  • Augmenta un 20% la participació amb més de 200 caps de bestiar, de 32 ramaders
  • El cap de setmana i la ubicació cèntrica i asfaltada afavoreix l'afluència de públic i la seva comoditat
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un home contempla el moviement de gent prop del bestiar des del balcó de davant del Govern, ahir. FOTO: TONY LARA

El ministre Jordi Alcobé, responsable del Departament d'Agricultura, va remarcar que la Fira Concurs del Bestiar «compatibilitza tradició i arrels amb les ganes de tirar endavant productes de qualitat i que siguin sostenibles econòmicament per ells mateixos». I justament per mantenir la tradició, malgrat que la coincidència que el dia 27 d'octubre caigués en dissabte va afavorir l'afluència de públic, no es vol variar la data, doncs tradicionalment era el dia en què «els ramats baixen de la muntanya», i estan més ufanosos. A més, quan aquest dia cau entre setmana també és profitós perquè els escolars visiten la fira i s'ofereix una jornada més lúdica d'aprenentatge.

Més enllà de la data, també va contribuir a l'èxit d'aquesta 34a edició a la ubicació –que es va estrenar l'any passat–, a l'aparcament d'autobusos de davant del Govern, a l'antiga plaça de toros, doncs al ser un terreny asfaltat facilita l'accés tant de ramaders com de públic i s'evita el fang.

Però el que realment va fer d'aquesta Fira Concurs un èxit va ser la participació ramadera. S'hi van reunir 32 ramaders amb 204 caps de bestiar, el que suposa un increment del 20% respecte a l'any passat, tal i com va assenyalar Alcobé.

La trobada d'ahir va acabar amb el lliurament de premis del concurs de bestiar a càrrec de les autoritats. Borda Nova d'Andorra la Vella; Borda Sabater de Sant Julià de Lòria; Casa Saboyano, Casa Prat de l'hort, i Borda Any de la Part d'Ordino; Casa Gastó i Casa Mitjavila de Fontaneda; Casa Duedra i Casa Cametes de la Cortinada; Casa Teixidó de la Massana; Casa Jumpere d'Anyós; i Casa Pirot de Ransol, van ser premiades per exemplars de raça bruna d'Andorra, i va ser Casa Saboyano d'Ordino la que es va endur el premi especial a la millor femella del 9è concurs nacional de raça bruna.

Tots ells, juntament amb els atorgats en les seccions d'ovins i equins, així com altres exemplars de bovins són una mostra de «l'aposta decidida per la qualitat dels productes». Alcobé va aprofitar per recordar que «en moments de canvis com els que estem vivint», aquesta aposta i «els esforços necessaris per augmentar l'eficiència dels processos i per diversificar les explotacions, són les majors garanties per assegurar la sostenibilitat del sector».

A la Fira Concurs s'hi van acostar, a més del ministre i membres del Departament d'Agricultura, el cap de Govern, Toni Martí, altres ministres com Roser Suñé, i alguns consellers generals, com Daniel Armengol i Martí Salvans, del grup demòcrata, i David Rios i Sílvia Bonet del socialdemòcrata, entre d'altres representants polítics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT