PUBLICITAT

ApC proposa instar el Govern a impulsar les energies renovables

  • El text pretén que l'Executiu elabori un mapa dels recursos energètics alternatius
  • Nomen vol que s'estudiï la conversió del forn incinerador en planta de biomassa
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Nomen, líder d'ApC, durant una entrevista recent amb EL PERIÒDIC. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El president del Grup Parlamentari ApC va presentar ahir una proposició d'acord perquè el Consell General insti el Govern a potenciar les energies renovables. El text elaborat per la plataforma inclou, entre d'altres, l'elaboració d'un mapa de recursos energètics alternatius i la realització d'un estudi per optimitzar el forn incinerador de la Comella com a planta de biomassa.

L'objectiu final de l'impuls que ApC vol donar a les energies renovables és la reducció de les "dependències energètiques d'Andorra", així com la reducció de les emissions de CO2 i la potenciació de noves activitats econòmiques. És per això que la plataforma ha optat per la proposta d'acord, que permet incloure en un únic text un conjunt d'accions de naturalesa diversa.

La primera d'aquestes accions contemplada a la proposta d'acord és la d'instar el Govern perquè confeccioni un mapa de recursos energètics alternatius, que inclogui l'energia solar, la geotèrmica, la biomassa, la hidroelèctrica i l'eòlica. El text presentat per Nomen també inclou l'elaboració d'un pla nacional de sistemes domèstics de generació alternativa d'electricitat i calor, així com un estudi sobre la viabilitat i les possibles localitzacions per a instal.lar centres de generació d'electricitat i de calor a partir d'energia geotèrmica.

Quant a la biomassa, la proposta d'acord contempla instar l'Executiu a identificar les possibilitats d'instal.lar centres de cogeneració de biomassa que funcionin aprofitant els residus resultants de les neteges dels boscos. Així es compleix amb una altra de les premisses del text, la de "valoritzar els residus vegetals de les neteges dels boscos". També lligada a la biomassa hi ha la possible reconversió del forn incinerador de la Comella en una planta de cogeneració. Com que el forn no disposa de prou residus --usats com a combustible fòssil-- per funcionar de manera òptima, Nomen proposa al text que s'estudiï la possibilitat d'usar biomassa com a font energètica i d'adequar el forn com a planta de cogeneració de calor i electricitat. Si aquesta segona opció fos viable, segons el líder d'ApC, es podria "subministrar calor a la zona de la Comella, especialment a la zona industrial".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT