PUBLICITAT

Alcobé assegura que la N-145 s'enllestirà a principis del 2013

  • El director de carreteres espanyol afirma que «no hi ha cap impediment ni cap contratemps en les obres»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Aspecte que presenten els treballs de la carretera N-145, uns dies enrere. Foto: TONY LARA

Les obres a la carretera N-145 d'Andorra a la Seu d'Urgell acabaran a principis del 2013. Així ho va assegurar el director de carreteres del Govern d'Espanya al ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, en el marc de la visita a Lucerne (Suïssa) en motiu de la preparació del congrés de Viabilitat Hivernal. Així ho va manifestar el propi Alcobé ahir, que va explicar que el representant espanyol li havia transmès la seva voluntat de mantenir els terminis previstos per les obres. El ministre va indicar que «no hi ha cap impediment ni cap contratemps en l'avançament de les obres».

El ministre d'Economia i Territori es va poder reunir amb el director del Departament de carreteres del Govern espanyol durant la seva visita a Lucerne (Suïssa) per signar el protocol del 14è Congrés Internacional de Viabiliatat Hivernal, que tindrà lloc a Andorra del 4 al 7 de febrer del 2014. En aquest context, va explicar Alcobé, el responsable de carreteres del Govern espanyol li va confirmar la voluntat d'Espanya d'acabar les obres a la carretera N-145 «en el termini previst».

El titular de la cartera de Territori va afegir que, segons li va transmetre el director de carreteres, divendres tenien una reunió amb la constructora per avaluar els treballs i confirmar que es compleix el calendari. Per tant, va subratllar, «no hi ha cap impediment ni contratemps en l'avançament de les obres».

D'aquesta manera, Alcobé va confirmar la data que li va comunicar la ministra de Foment del govern espanyol, Ana Pastor, d'enllestir les obres a la carretera que comunica Andorra amb la Seu d'Urgell a principis del 2013, durant la primera meitat de l'any.

DELS DUBTES PRESSUPOSTARIS / Pel que fa a la partida pressupostada per l'Estat veí per a aquesta infrastructura el 2013 –de 189.000 euros–, el ministre va explicar que el Govern espanyol manté gestions internes amb l'empresa constructora perquè pugui avançar financerament les partides que falten fins acabar les obres i que després es pugui regularitzar amb els pressupostos espanyols. Per tant, «l'important és que l'obra es continuarà i s'acabarà en el termini previst», va sentenciar Alcobé.

Quan el govern espanyol va fer públics el seu projecte de pressupost per al 2013 es van alçar algunes veus –provinents, sobretot, del grup PSC-Progrés– alertant d'un possible nou retard en l'entrega de l'obra.

Els pressupostos espanyols preveuen una partida de només 189.000 euros per a continuar les obres de la N-145. Per tant, no s'aprovisionen els 15 milions d'euros totals que manquen per donar per finalitzada l'obra. Aquests es repartiran en partides per a l'any 2014 i per a l'any 2015, cosa que feia pensar que els treballs no es finalitzarien fins a aquesta darrera data. Concretament, per al 2014 seran sis milions i per al 2015, 9,5 milions.

Les manifestacions d'Alcobé se sumen a les de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, enviant un missatge de tranquil·litat l'endemà que s'encenguessin les alertes sobre el possible retard a la N-145.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT