PUBLICITAT

Trobat mort un boletaire perdut divendres a Coll de Nargó

  • La víctima, veí de la Seu d'Urgell i de 52 anys, havia desaparegut a la zona de Gavarra
EL PERIÒDIC
COLL DE NARGÓ

Periodic
Un boletaire. Foto: TONY LARA

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir el cos sense vida d'un boletaire que va aparèixer dins el terme municipal de Coll de Nargó. Es tracta d'un home de 52 anys i veí de la Seu d'Urgell que havia sortit aquest divendres a buscar bolets amb un amic a la zona de Gavarra. L'avís de la desaparició el va donar el seu propi company poc abans de les vuit del vespre quan, en separar-se per camins diferents en un moment de la recerca de bolets, ja no es van retrobar. El dispositiu de recerca, amb 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat, va continuar durant la nit i a les 8.30 hores d'ahir al matí un particular va trobar el cos del boletaire al costat del camí de Cal Morror.

Catorze dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup Caní de Rescat, van treballar en el dispositiu de recerca, que va comptar amb l'ajuda d'un helicòpter des de primera hora d'ahir. Així mateix, els Mossos d'Esquadra també van participar activament en la recerca amb dues patrulles, així com diversos voluntaris.

Consells / Els Bombers de la Generalitat aconsellen als boletaires que planifiquin la sortida i tinguin en compte la previsió meteorològica, desistint de sortir en cas que el pronòstic sigui desfavorable. Igualment, recomanen als boletaires que utilitzin vestimenta adequada (roba, calçat) a l'activitat i que portin sempre a sobre un telèfon mòbil amb la bateria carregada. També s'ha de conèixer la zona on es busquen els bolets, prendre punts de referència que ajudin a l'orientació i no apurar el temps de l'activitat per tal d'evitar que es faci fosc en ple camí de tornada. En cas de necessitat, s'ha de trucar al telèfon únic d'emergències, el 112. Un cop comunicada la posició, s'han de seguir les indicacions dels Bombers i donar el màxim d'informació (número de persones, edat i si hi ha ferits). Recordar que en cas de manca de cobertura també es pot trucar al 112: aquestes trucades es poden fer a través de qualsevol companyia i encara que no hi hagi saldo. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT