PUBLICITAT

Gabriel declina parlar sobre el manifest del PRA i se'n desvincula

  • Sectors liberals, molestos per les formes emprades per fer públic el text
  • El document es va redactar diverses vegades per donar-li un caire més ideològic
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Saboya i Gabriel, en una de les reunions fundacionals de CR. Foto: TONY LARA

Dia d'expectativa a la família reformista. Poques reaccions l'endemà que els impulsors del Partit Reformista (PRA) presentessin el manifest que marca el punt de sortida de la formació que haurà de quedar constituïda al setembre. El president del Grup Parlamentari Reformista, Joan Gabriel, va declinar fer declaracions sobre un procés del qual es desvincula, mentre que en alguns sectors liberals hi havia cert malestar per les formes emprades per a l'elaboració i la difusió del manifest. Un manifest que es va redactar diverses vegades fins a trobar el to generalista que permetés encabir tothom.

Gabriel no es va voler pronunciar ahir sobre el contingut del manifest i va recordar que ja fa setmanes que es va desvincular del procés de consolidació del PRA, no perquè no li interessi el projecte, sinó perquè considera que són altres els que l'han de tirar endavant i després la resta ja decidiran si s'hi uneixen o no. D'altra banda, Gabriel va explicar que també li agradaria parlar de la qüestió amb el grup parlamentari que presideix, cosa que serà força difícil en els propers dies, ja que molts dels parlamentaris estan de vacances fins a la rentrée de setembre.

D'altra banda, segons van informar fonts del grup parlamentari i dels comitès parroquials del PLA, ni l'un ni els altres no van rebre oficialment el manifest, al qual han tingut accés per altres vies diversos militants. Això ha molestat alguns sectors del PLA, especialment aquells més reticents amb la consolidació del projecte reformista. Amb tot, la majoria dels molestos van explicar que són les formes la causa del descontent, però no el contingut, que --a grans trets-- comparteix tothom.

De fet, segons van informar ahir fonts reformistes, el manifest definitiu va ser objecte de diverses redaccions fins a aconseguir un text que suscités el major consens possible. En aquest sentit, es van eliminar referències explícites a la situació política actual i a la manca de capacitat de govern del PS per aconseguir un to més ideològic i generalista. Aquells que han tingut accés als diversos esborranys van confirmar que el definitiu era el millor. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT