PUBLICITAT

Ski Andorra accepta la baixa de Viladomat amb preocupació

  • El cap de Govern veu amb bons ulls ajudar el sector de l'esquí però sense presses ni pressions
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joan Viladomat, Jordi Cinca, Jordi Minguillón, Rosa Ferrer i Antoni Martí, davant l'estand de Ski Andorra, ahir. Foto: TONY LARA

Ahir al matí, Ski Andorra va acceptar la baixa de Saetde que va presentar fa uns dies el soci majoritari de la societat explotadora de les pistes d'esquí del Pas de la Casa-Grau Roig, Joan Viladomat. En un comunicat, l'associació resumeix els motius exposats per l'empresari i explica que Saetde no abandonarà els compromisos contrets per aquesta temporada 2012-2013, com són l'esquí escolar, l'esquí extraescolar i el forfet de temporada de Ski Andorra. La decisió es va prendre en junta general extraordinària i l'associació conclou que lamenta la baixa d'un soci important dins del sector de la neu i que «no pot deixar d'expressar la seva preocupació respecte al futur i a la viabilitat de l'associació i de la promoció conjunta» com s'ha fet des de la temporada 1991-1992. Després de la reunió, Josep Mandicó, va reiterar a l'ANA que per aquesta temporada «tot continuarà igual i es podrà donar compliment als compromisos adquirits, perquè el 80% del pressupost d'Ski Andorra ja està compromès». Mandicó va admetre també que de cara a la temporada 2013-2014 «caldrà buscar altres solucions»i va afegir que «de moment encara no s'ha decidit el futur de l'entitat, malgrat que tots els socis tenen clar que Ski Andorra és una eina útil». Com ja va explicar Viladomat fa uns dies a aquest rotatiu, Mandicó també va explicar que «encara no s'ha calculat quina quantitat de diners provinents de l'esquí escolar i el forfet conjunt correspondrien a Saetde, i que seran els tècnics els que ho determinaran». De fet, Viladomat, que ahir no va voler fer declaracions, també va manifestar que la seva voluntat no és deixar els nens i nenes sense esquiar.

Més reaccions / El cap de Govern va respondre ahir als periodistes, que l'assetjaven amb aquest tema a la Fira d'Andorra la Vella, que «no he tingut ocasió de parlar amb Viladomat. Estem en temps de Fira però sé el que està patint la ciutadania en aquests moments de crisi». I tot seguit va dir que la situació que travessa el país «és com travessar un riu on hi ha un gran caudal d'aigua; no és el moment de canviar de cavall per aconseguir creuar-lo». Martí es va referir així a les reformes estructurals, entre elles, el nou marc fiscal que «són molt importants perquè l'economia vagi bé en un futur. Estem convençuts que arribarem a l'altre costat del riu». I tot seguit va argumentar: «em quedo amb les declaracions del cònsol d'Ordino que s'ajusten molt a la realitat, ha entès perfectament que l'IGI està en marxa i que tenim de veure com funciona, em sembla que tothom podrà entendre això com a raonable». De declarar la neu un bé d'interès nacional com reclamen alguns responsables de les estacions d'esquí, Martí va reconèixer que «és veritat que la neu és un dels factors o el factor major de la nostra competitivitat i del nostre creixement, ho estem estudiant, es poden trobar formules per ajudar les estacions d'esquí però s'han de basar sobre l'equitat, hem de veure com podem ajudar totes les estacions, no només a Viladomat, sense pressions ni dels uns ni dels altres, amb tranquil·litat, prudència i reflexió». Martí també va recordar que la implicació de Govern en la promoció turística d'Andorra «ha fet multiplicar el pressupost per dos, passant de 8 a 16 milions d'euros».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT