River matagegants

• L'equip de Peñarroya suma la quarta victòria contra un altre gran i invicte, aguanta en el lideratge

Hampl penetra a cistella defensat per Wachsmann, que intenta taponar-lo, ahir al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

Invicte, amb un quatre de quatre i jugant contra rivals com Breogán, Lucentum i ahir el Melilla, el River continuar líder en la LEB Or consagrant-se com un matagegants total en una altra gran festa al Poliesportiu.

Els 1.200 aficionats van acabar rendits a l'equip de Peñarroya, tot i que l'inici no havia estat gens prometedor, fruit dels nervis i la inseguretat. Això és el que va transmetre el cinc de Peñarroya en els primers minuts, erràtic en el tir tot i que el rival també va arrencar amb símptomes similars.

El cert és que al River se'l veia més ficat, buscava alternatives més fàcils de tir i no permetia al rival tirar amb comoditat però aquest esport consisteix en què la pilota entri per la cistella i aquí venia el desesperant naufragi col·lectiu que va mantenir l'equilibri en el marcador en els primers minuts. A l'altre bàndol Castro orquestrava o tirava del seu equip com podia però les dues derrotes que porten devien pesar massa perquè li faltava electricitat al seu joc.

La igualtat en els primers deu minuts, que va acabar 21-20, es va anar difuminant per moments en el segon quart, amb un Hampl més intuitiu que ningú sota taulells i recollint allò que els seus companys fallaven. Mentre el Melilla, irrecognoscible, seguia com un flam i fallava fins i tot en la millor variable atacant –1 de 7 en triples al descans amb un 14,3% d'encert, molt lluny del 57,8 que tenia de promig– el River va buscar més el joc perímetre. A més, en el rebot funcionava més que mai i només faltava trobar un canell calent perquè la defensa visitant no estava funcionant. Blanch es va inspiraren els últims segons amb dos triples seguits i vet aquí que va obrir un forat ja tranquil·litzador per marxar al descans 43-36.

La fantàstica tasca en la represa va permetre augmentar més lesdiferències. El Melilla no trobava la manera de veure cistella i va trigar tres minuts i mig en moure el seu caseller de punts. Llavors Safford ja havia anotat sis punts –esmaixada fregant el sostre inclosa– i Blanco un triple que va significar un parcial d'11-2 (54-40, minut 24).

Garcia de Vitoria va demanar un temps mort a la desesperada perquè el partit se'ls escapava. Francis i Manzano van començar a arreglar les pèsimes estadístiques de tres que tenien els visitants fins llavors, Riera es va afegir a Castro per buscar l'encert en la curta distància i perquè vegin el talent que té el Melilla, en cinc minuts van eixugar la diferència que al River tant li havia costat fins el 59-58.

DEVASTADOR EN EL MOMENT CLAU / Tot per fer al darrer quart, amb un de nou igualat 63-60, però com en el tercer quart el River va sortir amb una marxa més i amb un parcial de 9-0, aquesta vegada amb temps mort pel mig, va posar-se de nou al límit dels deu punts de renda. Dos minuts i mig va trigar el Melilla en veure cistella. Estava enfonsat moralment perquè cada vegada que s'apropava, el River reaccionava i li tornava la moneda. Ja amb més de mitja hora de partit a les cames els visitants ja se li acabaven les forces per somiar amb la remuntada i dos triples més, de Dani Pérez i Maresch, van rematar la feina quan quedaven cinc minuts exacte (78-62).

Peñarroya no parava de demanar tensió per evitar sorpreses perquè el Melilla buscava les possessions curtes però el River es trovaba tan fort en el compte enrera que ni va patir per mantenir-se invicte.