PUBLICITAT

El fet a casa i el turisme capitalitzen la 34a edició

  • Malgrat la pluja insistent, ni les autoritats ni el públic es perden la inauguració
  • L'exposició obre el camí cap a l'especialització en la promoció de la muntanya
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les autoritats es protegeixen de la pluja sota el paraigües , ahir. Foto: TONY LARA

El degoteig d'autoritats va anar entrant al recinte firal, fins que al punt de les onze, van arribar el cap de Govern, Toni Marti i els cònsols d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer i Jordi Minguillón, que també van creuar l'entrada de la carpa abans de procedir a la tradicional tallada de cinta. I és que la pluja també es va convidar a la inauguració. Al cap de pocs minuts, ràpidament, Ferrer i Martí van fer els honors i tot seguit van procedir a la visita dels estands per saludar-hi els expositors. La comitiva no va acabar de fer el tomb de tota la Fira, carpa central i espais adjacents, fins als volts de les dues de la tarda. Ferrer va destacar l'esforç dels empresaris i va afegir que tot i la crisi «trobo la gent molt il·lusionada, amb moltes ganes de veritat». Ferrer també va explicar que «a primera hora hi hagut algun problema en alguna carpa degut a la pluja però m'han dit que ja estava resolt». I va defensar que «com que ja s'han trobat les fuites d'aigua, tot ha tornat a la normalitat. I en prinicipi a dins la Fira s'hi ha d'estar confortable i còmode». I abans de passar el torn de paraula al cap de Govern, també va defensar que cal potenciar mostres com la de la Fira d'Andorra la Vella que «serveixen per mostrar i promocionar els nostres productes».

Agraïment als expositors / Martí va felicitar els expositors als quals va reconèixer la implicació i va agrair la participació. «És molt d'agrair que tinguem aquí una bona part dels empresaris andorrans que mostren el millor que tenen, ho he comentat als diferents estands». I va destacar que «ja portem bastants anys de crisi i això ho pateixen tant els ciutadans com els empresaris, però continuo dient que veig una economia que resisteix a força de treball i de voluntat». Martí, que aprecia l'esforç dels agents econòmics del país, va insistir en «saludar precisament aquest esforç que fan els empresaris andorrans». Les autoritats encapçalades pel cap de Govern i el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, juntament amb els cònsols de la capital van saludar els responsables dels diferents estands que en aquesta edició són 108, un 5% més que en l'edició de l'any passat. L'estand del comú presideix l'entrada al recinte firal i presenta Andorra la Vella com la capital dels Pirineus amb la vocació de dotar la fira de nous continguts però sobretot d'una «temàtica», tal com va explicar l'organització. Aquesta temàtica, a més de dotar la mostra de valor afegit vol ser una clara aposta per a la promoció de l'esport, el turisme i el lleure a muntanya, un objectiu que la 34a edició aconsegueix gràcies a la participació de nombrosos operadors turístics i organismes territorials de promoció, tant d'Andorra com de les regions veïnes.

Producte autòcton / A més, l'alimentació de fabricació autòctona aplega aquest any nou productors, entre productes de les explotacions agràries i els productes artesanals. Al costat de la carpa central s'aixeca la carpa més petita i llaminera del fet a Andorra. Els expositors són un dels millors exponents no només de les menges tradicionals de muntanya, sinó també de noves incorporacions com és el vi o la cervesa, també elaborats de manera natural i artesana. Una mica més enllà, la Fira continua amb la carpa de les associacions, on s'hi dóna cita una nodrida representació de totes les comunitats que conviuen al país.

Activitats / Malauradament la pluja no va permetre que el públic i sobretot els infants gaudissin de les atraccions instal·lades fora del recinte, com ara la passejada amb gossos de trineu. No obstant això, les activitats previstes a l'escenari es van poder realitzar sense entrebancs. Avui el programa inclou xerrades i desfilades al matí i danses i balls folklòrics a al tarda. Demà, l'activitat al recinte firal serà frenètica i inclourà des d'exhibicions de judo fins a una demostració de dansa clàssica russa, passant per espectacles de música i dansa, desfilades i activitats exteriors amb gossos de trineu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT