PUBLICITAT

Moviment Massanenc culpa Vallnord de les pèrdues d'EMAP

  • El comú contracta una pòlissa de crèdit de 4 milions d'euros per engegar l'estació aquest hivern
ÈLIA ORTS GARRI
LA MASSANA

Periodic
Un desener accedeix al càrrec davant l'actual equip comunal. Foto: COMÚ DE LA MASSANA

Moviment Massanenc, la minoria al Comú de la Massana, assenyala Vallnord com la responsable de les pèrdues d'EMAP –societat gestora de les estacions d'Arinsal i Pal. Concretament, el líder de la formació, Robert Albós, va afirmar que «Vallnord no funciona. Ha portat a perdre prop de 10 milions d'euros. EMAP guanya fins que es crea Vallnord». Aquestes declaracions les va fer ahir en el marc de la votació de la proposta d'acord per facultar els cònsols per signar una pòlissa de crèdit per valor de quatre milions d'euros que hauran de servir per finançar els deutes d'EMAP. L'acord es va aprovar per majoria, amb l'abstenció dels tres consellers de Moviment Massanenc.

La pòlissa de crèdit, sindicada per totes les entitats bancàries del país, ha de servir per fer front a les obligacions contretes per EMAP amb els seus creditors i per «iniciar la temporada», segons va explicar el cònsol major, David Baró. Es tracta d'una pòlissa de compte corrent amb un venciment a sis mesos, i amb la qual els descoberts que hi puguin haver es pagaran al 3% més euríbor. Baró va explicar que s'ha negociat llargament, i si s'ha aconseguit és pel «compromís ferm» de seguir un pla de viabilitat que vincula EMAP i la pròpia corporació.

Aquesta pòlissa dóna aire a EMAP per al proper mig any –«allarga l'agonia», segons Albós–, termini per reestructurar el deute de la societat a llarg termini i a partir d'aquí s'haurà de parlar de l'entrada de capital privat. Aquest és el full de ruta de la majoria, i que la minoria considera «buit de contingut». Els consellers de la minoria entenen que aquest crèdit «no constitueix cap solució a la desastrosa situació existent i resulta la constatació d'un fracàs, almenys no ajusticia l'estació», i considerant que el camp de neu és «un motor econòmic de la parròquia i del país», la «responsabilitat política» els va dur a abstenir-se en comptes de votar-hi en contra.

«AFLOREN LES MENTIDES» / Segons la constància en acta que van voler fer des de Moviment Massanenc en el debat de l'acord per facultar els cònsols per a la signatura del crèdit, ahir era el dia «on afloren amb tota nitidesa les mentides a la ciutadania de la seva campanya electoral [la de Ciutadans Compromesos, formació liderada per Baró i guanyadora de la contesa]». Albós va assenyalar que deu mesos enrere l'actual cònsol anunciava que EMAP tenia un «cash-flow de tres milions d'euros, unes menyspreables tensions de tresoreria absolutament conjunturals, i en la seva presa de jurament li vam sentir exalçar fins a l'extenuació les bondats i excel·lències de la gestió duta a terme per l'equip comandat pel senyor Josep Maria Camp [...]. Tot amb finalitats exclusivament partidistes i pel fet d'encapçalar una candidatura continuista». «I avui ens ha de reconèixer públicament que no era així», va sentenciar. En aquest punt, va criticar que l'antic equip comunal va prendre decisions que «van comprometre unes despeses d'inversió milionàries –com per exemple el telecadira del Cubil, o el telecadira i la pista de les Marrades: més de vuit milions d'euros– finançades directament amb disposicions de les pòlisses de crèdit quan la situació d'EMAP ja era crítica», i en aquestes hi participava també Baró, aleshores conseller major de la corporació i secretari del consell d'administració d'EMAP.

En aquest sentit, Albós va acusar Baró de «vendre una il·lusió –més aviat castells de fum– que els donessin la victòria a les urnes», i aquesta victòria és «fonamentada en un cúmul de grans mentides, tal i com avui es veuen obligats a reconèixer», amb la contractació de la pòlissa de crèdit. Així, es «posa en dubte –o més aviat desmenteix– el compromís al que al·ludeix el nom de la seva formació».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT