PUBLICITAT

Preparant la gran cita

  • El Govern i l'AIPCR delimiten les tasques durant el 14è Congrés de Viabilitat Hivernal
EL PERIÒDIC
LUCERNE

Periodic
La reunió celebrada a Andorra el setembre. Foto: ANA

El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i la presidenta de l'Associació Mundial de la Carretera (AIPCR), Anne-Marie Leclerc, van signar aquest dijous a Lucerne (Suïssa) el protocol d'acord per a la celebració del 14è Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal, que tindrà lloc a Andorra del 4 al 7 de febrer del 2014. L'acord formalitza les tasques que corresponen tant a l'AIPCR com al Govern (abans, durant i després de la realització del Congrés) a través d'un protocol d'acord de col·laboració on s'especifiquen les responsabilitats de les dues parts.

L'acord estableix que l'AIPCR ha d'assegurar la qualitat de les sessions tècniques, la revisió dels textos en les llengües oficials del Congrés, les traduccions simultànies de les sessions tècniques i la promoció internacional del Congrés a tots els països membres, entre d'altres. En el cas d'Andorra, el protocol estableix detalls de caràcter més organitzatiu, assegurant els espais tant per a les sessions tècniques com per als expositors, així com la logística de transports, inscripcions, acollida, seguretat i atenció als visitants, a més d'organitzar les cerimònies d'obertura i clausura o la programació de visites tècniques, entre d'altres.

El 25 de setembre del 2009, la candidatura d'Andorra per acollir la celebració del 14è Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal va guanyar enfront la presentada per Suïssa davant del Consell Executiu de l'Associació Mundial de la Carretera (AIPCR) on estan representats un total de 162 països. Actualment, i des de fa gairebé quatre mesos, l'Oficina Andorra 2014 està treballant en tots aquests aspectes organitzatius, supervisada pel Comitè Organitzador del Congrés.

Andorra v ol estar al nivell que li toca en importància com a país de neu. Aquesta va ser la màxima que es va llençar el mes passat a la reunió que es va celebrar al país en relació al que serà el Congrés. Una edició que se celebrarà per primer cop a la seva història al Principat, i que ha de ser una fita que posi el Principat al mapa com a lloc d'importància en convivència amb la neu.

Amb les dates fixades per al 2014, exactament per als dies del 4 al 7 de febrer, el Centre de Congressos acollirà una cita que recull als principals països que viuen amb la neu ben a prop i que la combaten a les seves carreteres i paratges, tot i que també assistiran a aquest congrés altres estats més càlids que necessiten maquinària similar.

Un congrés que serà el més gran celebrat a terres del Principat i que aglutinarà a unes 1.500 persones, de les quals un miler seran congressistes internacionals. Procedents d'una trentena de països, alguns molt llunyans com Corea del Sud o Canadà, i d'altres menys relacionats amb la neu com el Marroc. Una xifra molt positiva, ja que aquest certamen –que se celebra cada quatre anys i que va per la 14a edició– acostumava a tenir visitants procedents d'uns vint estats diferents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT