PUBLICITAT

El rival amb més talent

  • El River busca continuar invicte davant el Melilla, millor equip en punts, percentatge de tir o valoració
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Thomas Hampl protegeix la pilota en un atac del River defensat per Leonavicius en el partit de fa dues setmanes contra el Breogán al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

Avui s'hauria de veure un gran espectacle. Un duel de titans entre el River, la revelació de l'Adecco LEB Or, i el Melilla, que per plantilla i pressupost aspira a l'ascens. La cita és al Poliesportiu d'Andorra (21.00 hores) i arriba en un moment en què segons Peñarroya, «tal i com m'estan explicant» feia molts anys que no es respirava un ambient així al país.

Perquè el fulgurant inici del River, amb tres victòries en tres partits, està contagiant il·lusió. Breogán, el primer rival que l'equip de Peñarroya ha tingut a casa, va sortir derrotat i la setmana passada es va aconseguir una gesta poc esperada amb la victòria a la pista del Lucentum. Avui, un altre peix gros que es coneix molt bé i s'espera amb ganes. Peñarroya ho té clar: «Esperem que la gent vingui a ajudar-nos a patir i a tenir opcions de guanyar. Perquè sabem que serà complicat, però volem guanyar», va reiterar deixant clares les intencions.

El Melilla arriba en una situació delicada. Ha perdut dos dels tres primers partits; l'últim, a casa contra el Barça B i després d'un pròrroga. Viu una situació encara més delicada que els alacantins i en una lliga curta i tan igualada vindran a mossegar: «Sabem que per a ells serà un partit important però per nosaltres també», va ser l'opinió de Peñarroya.

El cert és que avui ens visita un equip que no destaca gaire en la faceta defensiva, però en atac és té un talent enorme: destaca en la parcel·la col·lectiva com a equip que més punts ha aconseguit fins ara de la categoria (280), el que millor valoració té (329), el més efectiu en els tirs lliures i de dos punts, el que reparteix més assistències... Els seus números, en només tres partits, estan sent molts superiors als de la resta. A nivell individual tampoc no es queden curts perquè tenen un equip amb moltes variants en l'anotació, tant exterior com interior, canoners que malgrat que no estigui una de les referències com é s Tim Frost els hi queda Sá nchez –millor anotador de la LEB Or–, Marco –millor assistent–, Castro –millor recuperador–, o Amador –millor esmaitxador i segon millor tirador de tres. «Si el Lucentum està plagat d'ex jugadors ACB el Melilla està ple de primers espases de la categoria», va resumir Peñarroya.

El River, en només tres partits, ha passat de tenir els dubtes d'un novell a traslladar-los als seus rivals per molt bons números que tingui. Perquè aquest River no està destacant en cap parcel·la però ja ha amargat la festa a dos grans. Amb una fortalesa defensiva a prova de bombes ha demostrat eficàcia en moments delicats i tot això, segons va afirmar Safford, es deu a la feina en els entrenaments: «No és una sorpresa que anem líders. Ens sacrifiquem cada dia, el nostre treball és bo, els jugadors no estem per fer bons números personals sinó per a l'equip... I tot això es veu a la pista».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT