PUBLICITAT

Ferrer anirà fins a Estrasburg per defensar els drets de les persones

  • La cònsol esgotarà totes les vies legals si cal, i considera que en última instància el TDH hi dirà la seva
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, agafa el plec que va presentar dimecres passat a la batllia, en companyia del lletrat, Isidre Bartumeu, ahir. Foto: TONY LARA

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i l'advocat i representant de la plataforma ciutadana No a l'heliport al Patapou, Isidre Bartumeu, van explicar ahir les demandes que tant la corporació local com l'associació privada van presentar aquesta setmana a la Batllia. Ferrer va concloure afirmant que «si no ens en sortim, anirem fins al Tribunal dels Drets Humans, perquè considerem que la decisió del Govern vulnera un seguit de drets dels ciutadans d'Andorra la Vella». De fet, la demanda presentada pel comú, també conclou que les responsabilitats per tirar endavant el projecte de l'heliport nacional en una zona de risc, malauradament més que provada, recauran sobre el Govern però en cap cas sobre el Comú d'Andorra la Vella que s'hi oposa. I sobretot, acusa el Govern de temeritat per escollir la implantació de l'heliport en un lloc on es maximitza la vulneració dels drets fonamentals dels ciutadans.

Inconstitucionalitat / El comú de la capital considera que la implantació de l'heliport al Patapou exposa les persones que resideixen a la parròquia a riscos, molèsties i pol·lució acústica, com a mínim. També denúncia que el Govern ha escollit el lloc on es concentra una gran part de la població amb centres escolars, centres assistencials i infraestructures turístiques de gran aforament. I es queixa del menyspreu que ha demostrat cap al Comú d'Andorra la Vella trepitjant-ne les competències. Per això, el comú de la capital demana a la Batllia que vulgui interposar davant el Tribunal Constitucional la qüestió d'inconstitucionalitat de la Llei d'Urbanisme i de la Llei de Navegació Aèria, i la suspensió de l'adjudicació del projecte. Ferrer també va afegir que «a més d'incomplir les lleis d'urbanisme i de navegació aèria, el projecte és contrari al reglament de contaminació acústica, a la Llei d'Expropiació, a la Llei Qualificada de Competències i la Constitució». El comú també demana l'anul·lació de l'adjudicació per diferents motius. Als punts de desacord amb el plec de bases abastament comentats, la demanda afegeix diverses falsedats en la documentació del projecte governamental.

Un propietari que no ho és / La falsedat més increïble és que el fins ara propietari del terreny, Antoni Rebés, no ho és. Ni tan sols és soci majoritari de la societat propietària del Patapou, ja que només és titular del 25%. Així mateix, el Govern haurà d'expropiar tant terreny privat com comunal per poder fer les obres «perquè l'escriptura presentada en el projecte no compleix amb l'afectació real».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT