PUBLICITAT

Ordino reduïrà el deute en 140.000 euros més del previst

  • L'amortització de préstecs arribarà a ser de gairebé un milió
ÈLIA ORTS
ORDINO

Periodic
Espot conversa amb la minoria, en una sessió anterior. Foto: ÀLEX LARA

Ordino reduïrà el deute en 140.000 euros més del previst. Així ho va explicar el conseller de Finances del comú, Jordi Ordóñez, en acabar la sessió de consell de comú que es va celebrar ahir. A més d'anunciar aquesta amortització extra dels préstecs, es va informar del cost de dues pòlisses de crèdit contractades, una pel comú i una altra en nom de Vallnord.

La davallada de l'euríbor, índex de referència que es fa servir per determinar el preu del diner, permetrà a la corporació ordinenca un estalvi de 140.000 euros en despesa financera pressupostada. I aquest estalvi es destinarà a reduir deute. D'altra banda, el comú també ha rebut 100.000 euros més de transferències que no esperava, i d'aquests, una part també anirà a amortitzar préstecs. La resta s'ha invertit a Arcalís per millorar la innivació artificial principalment. Així ho va explicar Ordóñez parlant de les pòlisses de crèdit renovades en nom del comú.

D'aquesta manera, Ordino reduïrà en prop d'un milió d'euros el deute, que se situava al tancament del 2011 en 21,3 milions, doncs al pressupost ja es preveia amortitzar fins a 735.000 euros. Així, se n'amortitzaran un mínim de 875.000 euros.

Pel que fa a les pòlisses renovades, es tracta d'una pel comú i una per Vallnord, de la qual la corporació en subscriu el 33,34%. La primera és per un import de 3,2 milions i l'interès a pagar és del 2,5% més euríbor. Segons va assegurar el conseller de Finances, aquesta pòlissa es té per si en un moment determinat es necessita liquiditat, però «mai» se n'ha hagut de disposar. L'altra és a nom de Vallnord i és per un valor d'un milió d'euros. Aquesta es pagarà al 3,69%. Ordóñez va explicar en aquest punt que l'import d'aquesta pòlissa s'ha reduït, doncs abans era d'1,2 milions. Aquesta reducció s'explica per la menor necessitat de tresoreria de la societat.

Va ser a preguntes del líder la minoria, Enric Dolsa, que Ordóñez i els cònsols van ampliar la informació sobre aquestes pòlisses, doncs a les actes de les juntes de Govern constaven dues autoritzacions per contractar pòlisses en nom de Vallnord. D'altra banda, Dolsa es va interessar per la diferència de preu entre la pòlissa del comú i la de Vallnord, diferència que Ordóñez explica per tenir un menor risc la corporació ordinenca sola que no pas conjuntament amb la Massana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT