PUBLICITAT

Davallada lleugera al setembre del consum d'energia

  • La tendència interanual, tot i ser negativa, se situa per sota de la mitjana
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El sortidor d'una gasolinera. Foto: EL PERIÒDIC

El consum total d'energia durant el mes de setembre s'ha situat en 19.717 TEP (Tones Equivalents de Petroli), de manera que la tendència mensual registra un decrement del -0,1% , mantenint la tendència negativa dels darrers quatre mesos i la interanual un -1,5%, continuant la tendència negativa dels darrers dos anys.

Així ho va fer públic ahir dijous el Departament d'Estadística. Pel que fa a l'energia elèctrica, el consum ha estat de 39.038 MW/h (Megawatts per hora), la qual cosa representa una tendència mensual del -0,1% i una tendència interanual del 0,7%.

Les dades mostren que el consum interanual d'energia en TEP té una tendència negativa (-1,5%). El grup energètic principal, electricitat, presenta una tendència positiva (2,2%) però el següent en importància, gasoil de locomoció, registra una tendència negativa (-1,1%). La tendència interanual, tot i ser negativa, se situa per sota de la mitjana d'aquest any 2012, que és del -2,2%.

D'altra banda, el consum total d'energia elèctrica en MW/h durant el mes de setembre presenta una tendència mensual del -0,1%. En aquest sentit, com a segments amb pes relatiu important destaca altres distribuïdores, amb una tendència mensual del 0,1%, distribució, amb un 0,2%, usos domèstics, amb un 0,1%, hoteleria i restauració, amb un 0,4% i altres serveis, amb un -0,2%.

interanual / La tendència interanual mostra un increment del 0,7%, trencant la línia negativa observada els darrers dos anys fins el juliol d'aquest any, recuperant-se a l'agost (0,3%) i continuant al setembre amb tendència positiva. En termes interanuals destaca la tendència de consum a l'alça en els segments estacions d'esquí (20,5%) i indústries (4,2%).

Per la banda de les tendències de consum negatives, destaquen per importància relativa els segments altres distribuïdores (-0,1%), hoteleria i restauració (-2,3%) i altres serveis (-5,1%), segons apunta el Departament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT