PUBLICITAT

Els cooperants amb el Sàhara fan una donació per a les vacances

  • També preparen l'enviament d'una caravana humanitària als campaments de refugiats a final d'any
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Lluïsa Hurtado rep el xec de mans de Jordi March. Foto: M.C / ANA

L'Associació de Cooperants amb el Sàhara (ACS) va entregar dimecres passat un xec per valor de 1.400 euros al projecte Vacances en Pau, que gestiona l'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps). L'import correspon a una part de la recaptació que l'ACS va obtenir amb l'organització d'una festa solidària. Ara l'entitat també treballa per poder enviar una caravana humanitària als campaments de refugiats abans de finals d'any, segons va explicar el seu president, Jordi March.

La presidenta de l'Adsaps, Lluïsa Hurtado, va rebre amb il·lusió la nova aportació que destinarà al projecte Vacances en pau, que cada any permet a una vintena de nens i nenes dels camps de refugiats del Sàhara passar l'estiu al Principat. L'import correspon a una part important de la recaptació de la festa solidària realitzada a la discoteca Estudi 92 al juny passat, seguint la proposta del local, segons ha manifestat el president de l'ACS, Jordi March. La resta servirà per acabar de fer els preparatius i completar la fiança que cal abonar per fer l'enviament d'una caravana humanitària als camps de refugiats del Sàhara.March va explicar que l'objectiu de l'associació és poder enviar la caravana a finals d'aquest any i si des d'Andorra no és possible per la dificultat de les gestions amb la duana, «ho gestionaremn amb el Front Polisari i la Federació d'associacions catalanes amigues del poble sahrauí (ACAPS) perquè pugui partir des d'Espanya fins a Algèria».

Per la seva part, la presidenta de l'Adsaps, Lluïsa Hurtado, va agrair l'aportació de l'ACS, com també la que ha fet Iniciativa Ciutadana, encara que la quantitat sigui més modesta perquè «som un partit jove i tenim una economia reduïda» va argumentar el seu president, Guillem Pons. Les dues entitats també van informar que s'està preparant un homenatge al fundador i expresident de l'Adsaps, el desaparegut Miquel Latorre, per al proper 24 de novembre. L'esdeveniment comptarà amb la presència dels delegats del Front Polisari a Catalunya, Oualad Moussa i Mah Yahdih.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT