PUBLICITAT

Acte informatiu sobre psoriasi i artritis psoriàsica a la Seu

  • S'estima que la psoriasi afecta a 105.500 persones a Catalunya i a 6.200 a la província de Lleida
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un home afectat de psoriasi a les mans. Foto: FERRAN NADEU

Acció Psoriasi i la Lliga Reumatològica Catalana organitzen avui a la Seu d'Urgell una jornada informativa adreçada a pacients, familiars, personal sanitari i a totes aquelles persones interessades en el tema. Sota el títol Psoriasi, més enllà de la pell, aquest acte té com a objectiu informar els afectats, les persones del seu entorn i els professionals sobre la psoriasi i l'artritis psoriàsica.

La jornada, que compta amb la col·laboració de la Fundació Sant Hospital i d'Abbott, tindrà lloc a les 18.00 hores a la sala d'actes de la Fundació Sant Hospital.

La psoriasi és una patologia del sistema immunològic que produeix inflamació a la pell i que, inadequadament tractada, pot comportar d'altres problemes per a la salut dels pacients. Actualment, la psoriasi afecta al voltant de 105.500 persones a Catalunya i gairebé a 6.200 persones a la província de Lleida.

Durant la jornada, el Dr. Josep Manel Casanova, cap de la Secció de Dermatologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (Lleida) i professor titular de Dermatologia de la Universitat de Lleida, informarà sobre els diferents tipus de tractaments a la seva ponència Psoriasi i actualització terapèutica. Casanova creu que «els avenços en la terapèutica dermatològica dels darrers anys han permès ampliar el camp d'acció en el tractament de la psoriasi, especialment en les formes greus».

Articulacions / Una de les complicacions que més afecta els pacients amb psoriasi és l'artritis psoriàsica. Aquest problema es produeix quan la inflamació s'estén a les articulacions i, si no es tracta apropiadament, pot produir danys irreversibles en les zones afectades. Actualment, l'artritis psoriàsica afecta al voltant de 13.000 persones a Catalunya. La psoriasi acostuma a aparèixer anys abans que l'artritis, i només un 15 % dels pacients amb artritis psoriàsica presenten abans la lesió articular que la cutània . Segons l'Agència Europea del Medicament (EMA) , entre un 6 i un 42 % de las persones que tenen psoriasi pateixen d'artritis psoriàsica i és més habitual que aquesta aparegui entre els 30 i els 50 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT