PUBLICITAT

Denegada la llibertat sota fiança a l'agent penitenciari

  • No existeixen més fonts que les declaracions de la mestra i la reclusa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Interiors de la Comella Foto: ONA MORANTE

El batlle va denegar ahir la petició de llibertat provisional a l'agent penitenciari acusat «d'abús i agressió sexuals, i vexacions» a una reclusa.

Així ho van comunicar ahir fonts coneixedores del sumari. D'aquesta manera, l'acusat continua ingressat a la presó de la Comella aïllat al mòdul de menors, informa l'ANA.

Segons les mateixes fonts, «no existeix cap altra prova més que les declaracions de la mestra i de la reclusa».

Per la seva banda, el col·lectiu de carcellers van mostrar la seva indignació després de conèixer aquest fet i van manifestar que «continuen molt dolguts».

Segons van informar membres del col·lectiu, «s'han rebut trucades i visites d'expresos que volen donar-li suport i s'han ofert a declarar en el seu favor». La defensa ja s'ha posat a treballar amb el recurs. I és que ja van manifestar que l'acusat «és innocent». Un dels motius que més sorprèn als treballadors de la presó és «que l'han tancat única i exclusivament per les declaracions de dues persones».

A l'escrit que van realitzar els companys de l'agent pres per forçar a que aquest pogués accedir a la llibertat condicional,van recordar que «no mereix estar tancat en una cel·la, i no és just que se l'hagi despullat de dignitat, d'honor i d'alegria». I es mostraven confiats «plenament en el sistema judicial andorrà», a més de dir que sabien «que es donarà la raó a qui la té». Al final, sembla que allò que els hi queda es anar al Tribunal Superior a demanar recurs.

A banda, els agents del cos dubten de l'existència d'una filmació on es vegi al seu company fent cap tipus d'agressió. És més, van assegurar que sempre que es fa una visita a una reclusa, segueixen estrictament el protocol i un agent masculí mai hi va sol. Per això, no creuen que una gravació serveixi d'acusació contra l'empresonat. Tot i que l'agent va ser expedientat fa un any per un altre motiu, «això no té a veure amb la causa que se l'acusa en l'actualitat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT