PUBLICITAT

Un francès va intentar traficar set rifles amb documents falsos

  • Un mòbil amb un únic contacte que va trucar 30 vegades i la negació d'identitat, factors determinants
LUIS GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Galeria d'una armeria tradicional Foto: JONATHAN GREVSEN

Portava set rifles de canó curt al maleter del seu cotxe quant el van enxampar. Després de mostrar una actitud sospitosa que va alertar als agents. Ell deia –i diu encara– que es tractava d'armes per a la caça. Tot i que el propi armer que li va vendre va explicar que el canó d'aquestes no es podia fer servir per aquesta tasca, i que per al que són efectives és l'autodefensa. Ara, el ciutadà francès que es trobava en possessió d'aquest material –i que des de llavors està reclòs a la Comella–, s'enfronta a 30 mesos de presó ferma.

Els fets es van produir el passat mes de març. L'acusat, de nacionalitat francesa i cognom nord-africà, va entrar al Principat per comprar armes de foc. Tal i com va reconèixer a la vista pública d'ahir, anava acompanyat d'altres dos francesos d'origen nord-africà. Al comerç Safari Master, segons el depenent, van entrar parlant sobre la forma en com comprar les armes. Al final, van comprar set rifles de canó curt. Es van intentar identificar amb dos documents falsos, fins que sota la demanda del depenent van acabar mostrant un original.

Els altres dos implicats van anar a França per controlar la frontera. Mentre que l'acusat es va quedar al Principat. La policia va trobar estrany que un vehicle fugís de la seva presència en una ronda rutinària, i el van parar. A partir d'aquí, ell va intentar donar una identitat falsa i dir que era material per a caça, però un telèfon mòbil amb 30 trucades perdudes d'un únic contacte a l'agenda va ser definitiu per implicar al francès en un possible cas de tràfic internacional.

La defensa va dir que ha de ser atenuant que l'acusat hagi reconegut els fets. I que no integra una banda internacional, ja que tot va ser molt descuidat. Volen només vuit mesos ferms.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT