PUBLICITAT

Cinca opina que les retallades que s'han fet "són menors" a les d'altres països

  • El ministre portaveu del Govern ha opinat que alguns dels clams que es van fer "no responen a la realitat" perquè les retallades que s'han fet han estat "en el funcionariat que cobra més de 3.000 euros"
24102012_manifestacio
manifestació 21 d'octubre.  Foto:ÀLEX LARA
El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha expressat, aquest dimecres, la primera reacció de l'Executiu a la manifestació general d'aquest diumenge. Ha opinat que alguns dels clams que es van fer 'no responen a la realitat' perquè les retallades que s'han fet han estat 'en el funcionariat que cobra més de 3.000 euros', i que per tant tenen un efecte molt menor al que s'està produint a altres països. És per això que opina que 'sembla més un efecte preventiu' per si hi ha mesures futures.
 
Les declaracions del ministre Portaveu del Govern en resposta a la manifestació general d'aquest diumenge han anat en la línia del que va expressar, aquest dilluns, el secretari general de Demòcrates per Andorra, Carles Torralba. Cinca, però, no ha dit que el Govern no hagi fet retallades, sinó que ha indicat que les que s'han fet s'han dirigit al funcionariat que cobra més de 3.000 euros. A més, ha opinat que l'efecte de les retallades ha estat molt menor al que s'ha produit a altres països, i ha subratllat, igual que Torralba, que els ajuts socials s'han incrementat, i que per tant, els clams 'no responen a la realitat d'Andorra'. 

Per aquest motiu, el ministre ha dit que 'sembla més un efecte preventiu per si hi ha retallades en un futur'. Tot i així ha mostrat el respecte del Govern a la manifestació i ha assegurat que el que ha de fer l'Executiu és 'estar atents al que pensen els ciutadans' i 'fer l'exercici de veure en què correspon a la realitat i què cal corregir'. 

D'altra banda, el ministre ha opinat que una part del descontent ha sorgit ara en situació de crisi però que ve donada de l'acció política d'anys enrere, i que per això el Govern no se sent 'especialment responsable'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT